Підпал української церкви на Донбасі: священик розповів подробиці
Категорія
Події
Дата публікації

Підпал української церкви на Донбасі: священик розповів подробиці

Підпал української церкви на Донбасі: священик розповів подробиці
Джерело:  УНН

Військовий капелан отець Любомир Кащій розповів, як  був здійснений підпал церкви УПЦ Київського патріархату в Маріуполі.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  УНН.


Священнослужитель пояснив, що підпал здійснили двоє невідомих близько 02.30 ночі 6 листопада. "Вночі двоє людей розбили вікна з двох боків церкви і кинули палаючу пластикову пляшку, начинену горючою сумішшю. З ​​одного боку їм розбити вікно не вдалося, можливо, там товсте скло. А ось з іншого розбили одразу два вікна і кинули пляшку. В результаті підпалу постраждала пластикова обшивка всередині будівлі, килими та інше різне начиння церкви", - розповів він.


У той же час, керівник Головного управління Національної поліції України в Донецькій області В'ячеслав Аброськін заявив, що були свідки події, які на даний момент співпрацюють зі слідством.


"Зараз триває слідство. Вже точно відомо, що були свідки даної події. Вони допомагають встановити особи підозрюваних. Я вважаю, що люди, які скоїли цей підпал, будуть покарані найближчим часом" - сказав начальник обласного управління поліції.


Нагадаємо, церква знаходиться за адресою вулиця Олімпійська, 79.  Церква УПЦ КП в Маріуполі була побудована в 2003 році і не постраждала в обстрілі бойовиків в січні 2015 року, але отримала серйозні пошкодження в результаті пожежі.


Як повідомляв ONLINE.UA, командувач сектора "Маріуполь"  Едуард Москальов розповідав, як бойовики готові спалити будинок заради гарних знімків для російських пропагандистів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?