Росіян пора гнати додому: соцмережі киплять, обговорюючи сенсацію з Молдови
Категорія
Світ
Дата публікації

Росіян пора гнати додому: соцмережі киплять, обговорюючи сенсацію з Молдови

Росіян пора гнати додому: соцмережі киплять, обговорюючи сенсацію з Молдови
Джерело:  online.ua

У мережі активно обговорюють сенсаційну  заяву міністра оборони Молдови Анатоля Шалару про те, що президент України Петро Порошенко дав згоду на виділення "зеленого коридору" для виведення російських військ з території Придністров'я, в разі якщо вони вирішать покинути лівобережні райони республіки Молдова.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на соцмережі.
Журналіст Юрій Бутусов вважає, що росіян пора гнати додому з Придністров'я.
"Звільнення Донбасу треба починати з зачистки Придністров'я. Молдова офіційно вимагає виведення окупаційних російських військ - там близько 1200 окупантів плюс невелика угруповання найманців з місцевих жителів. Дуже важливо, що ця ініціатива робиться спільно з українським міністром оборони. Придністров'я затиснуте між Україною і Молдовою - при повній блокаді обох сторін ця окупована російською армією земля швидко повернеться під контроль законної влади", - написав він у Facebook.
На його думку, таким чином, Україна повністю усуне загрозу з південного напрямку і убезпечить Бессарабію.
"Подальше існування російської військової бази повністю залежить від узгоджених і цілеспрямованих дій влади України та Молдови. Пора кінчати з бандами, які продовжують тримати відкриту контрабандну діру на кордоні України. Думаю, треба ввести на нашу територію навколо Придністров'я молдавських митників і прикордонників, і пропуск будь-яких людей і вантажів здійснювати виключно за згодою законних влади Молдови. Якщо російські військові не будуть виведені - вони перетворюються в законну мету. Так що "зелений коридор" для окупантів - це ще не найгірший варіант. Пора гнати їх додому", - зазначив Бутусов.
Журналіст Антон Комаров вважає поганою ідеєю відкрити для росіян українські кордони із заходу.
"Деякі молдавські ЗМІ повідомляють, що "Україна готова відкрити спецкорідор для виведення російських військ з Придністров'я". Дуже сподіваюся, що це фантазія молдавських ЗМІ. Не можу уявити, що ми добровільно відкриємо російським військам свої межі із заходу".
Олександр Гніздило: "Швидше за все це про повітряний коридор... але якщо про сухопутний - то є шанс помститися за Іловайськ".
Alexander Derkach: "Тільки під конвоєм і руки за голову".
Борис Беселія: "Їх гнати давно пора, але чи захочуть вони піти додому? Ось в чому питання".
Як повідомляв ONLINE.UA, у вересні  лідер невизнаної республіки Придністров'я Євген Шевчук підписав "указ про реалізацію підсумків республіканського референдуму від 17 вересня 2006 року про визнання незалежності Придністров'я з її подальшим приєднанням до Росії".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?