Росія довела НАТО до конкретного кроку: зроблено гучну заяву
Категорія
Світ
Дата публікації

Росія довела НАТО до конкретного кроку: зроблено гучну заяву

Росія довела НАТО до конкретного кроку: зроблено гучну заяву
Джерело:  news.liga.net

Генсек НАТО Йенс Столтенберг заявив, що у відповідь на зростаючу агресію Росії Альянс приведе "сотні тисяч своїх військ" в стан підвищеної боєготовності.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Лігу", яка цитує The Times
"Наша відповідь на дії РФ - найбільш значне посилення нашої колективної безпеки з часів холодної війни", - сказав Столтенберг.
За його словами, командування Альянсу збирається підготувати "значні" сухопутні війська для стримування російської експансії. У той же час від відповіді на питання про конкретні цифри військ генсек НАТО ухилився.
Читайте також: Не хочемо повторення: генсек НАТО послав прозорий сигнал Кремлю
Раніше британський екс-постпред в НАТО Адам Томсон зазначив, що Альянс має намір опрацювати прискорену схему переведення на режим підвищеної боєготовності 300 тисяч солдатів за два місяці. Зараз термін розгортання військ НАТО на новому місці займає, відповідно до доктрини блоку, до півроку.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше офіційний представник МЗС Росії, президентом якої є Володимир Путін, Марія Захарова заявила про "рабську психологію" колишнього генерального секретаря НАТО Андерса Фог Расмуссена.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?