Український режисер отримав престижну нагороду в Європі
Категорія
Шоу-бізнес
Дата публікації

Український режисер отримав престижну нагороду в Європі

Український режисер отримав престижну нагороду в Європі
Джерело:  dok-leipzig.de

Український режисер Сергій Лозниця отримав нагороду "Золотий голуб" на кінофестивалі DOK Leipzig за повнометражний фільм "Аустерліц".
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційний сайт фестивалю.
Кінострічка розповідає про історію сприйняття концтаборів. Фільм знімався в Німеччині на території одного з перших нацистських концтаборів в Дахау, а також в Берген-Бельзені, Равенсбрюк, Заксенхаузене і Дора-Міттельбау.
Журі обгрунтувало свій вибір так: "Властивий картині спокій і краса його образів разом з чудовим звуковим оформленням дають достатньо часу для обдумування того, що сталося не так давно в центрі Європи".
Нагадаємо,  прем'єра документального фільму "Аустерліц" Сергія Лозниці відбулася 7 вересня, на Венеціанському 73-му міжнародному кінофестивалі.
Відзначається, що фільм з'явиться в прокаті в кінотеатрах Німеччини 15 грудня.
Всього на фестивалі цього року був вручений 21 приз, в тому числі 7 «Золотих Голубів» і 2 «Срібних Голуба».
Читайте також: Підсумки премії MTV: знаменитий співак переміг відразу в трьох номінаціях
До слова, раніше фільм Лозниці «Майдан» став лауреатом 9-го Міжнародного фестивалю фільмів про права людини в Нюрнберзі.
Сергій Лозниця - український режисер документального та ігрового кіно. Він став першим вітчизняним номінантом на Золоту пальмову гілку Канн (фільм "Щастя моє"). Картина "В тумані" принесла режисерові нагороду FIPRESCI Каннського кінофестивалю.
Як повідомляв ONLINE.UA,  український фільм "Чечен" про події на Майдані і про війну на Донбасі відзначений на фестивалі "Артдокфест" в Нью-Йорку як кращий повнометражний фільм.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?