Паводок на Закарпатті став рекордним за 10 років: з'явилися фото і відео
Категорія
Події
Дата публікації

Паводок на Закарпатті став рекордним за 10 років: з'явилися фото і відео

Паводок на Закарпатті став рекордним за 10 років: з'явилися фото і відео
Джерело:  online.ua

У Закарпатській області за дві доби випала місячна норма опадів, в результаті чого стався найбільший паводок за останні 10 років.
Про це заявив керівник Басейнового управління водних ресурсів річки Тиса Володимир Чіпак, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-центр ДСНС.
"Якби така ситуація трапилася років 15 тому, то підтопленою виявилася б вся правобережна частина міста Ужгород. На сьогодні в найбільш проблемних місцях уздовж річки місто захищають зміцнюючі споруди. Однак зауважу, що протягом останніх чотирьох років держава не фінансує протипаводкову програму. Частково проблему вирішує фінансування з обласного бюджету, але все одно маємо не більше 30% від потреб у фінансуванні", - сказав Чіпак.
Читайте також: Затопленими вулицями Одеси поплив катер: з'явилося відео


Він пояснив, що через велику кількість опадів сильно піднявся рівень води в річках: на 5 м в Боржаві, на 3,2 в Іршавці, на 3,5 м в Ужі.
"Причина таких підтоплень - це не тільки аномальні опади, а й людський фактор. Більшість підтоплень відбулася через небажання громад періодично прочищати струмочки і русла від нагромадженого там сміття", - додав полковник служби цивільного захисту Роман Гудак.
У Рахівському, Воловецькому та Великоберезнянському районах через перезволоження грунту стався зсув на загальній території в 250 куб м, а в Ужгороді пішла під воду дитяча залізниця. Ресурс "Новости Закарпатья" оприлюднив фото і відео наслідків паводку:



Читайте також: Затопленою Одесою на човні: в мережі з'явилися яскраві фото



Як повідомляв ONLINE.UA, після паводка в Омську російські священики влаштували хресну ходу на човнах.


















Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?