Мережу розбурхала заборона чотирьох марок електронних грошей в Україні
Категорія
Економіка
Дата публікації

Мережу розбурхала заборона чотирьох марок електронних грошей в Україні

Мережу розбурхала заборона чотирьох марок електронних грошей в Україні

Національний банк України заборонив використання електронних грошей платіжних систем Webmoney, Яндекс.Деньги, QIWI Wallet і Wallet one/Єдиний гаманець на території держави.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на лист НБУ.


В НБУ аргументували таке рішення тим, що правила використання електронних грошей цих марок не узгоджувалися з Нацбанком. Також було заборонено надання послуг з використанням цих торгових марок. У той же час вказується, що центробанк погодив роботу внутрішньодержавної системи розрахунків WebMoney.UA, але не уточнюється, як саме.


Крім іншого, НБУ інформує, що банки повинні були до 19 жовтня завершити роботу з платіжними системами з списку санкцій РНБО: "Золота Корона", "Blizko", Міжнародні грошові перекази "Лідер", Anelik, "Юністрім", "Колібрі".


Фрілансер Анна Ющенко написала у Facebook: "Сьогодні Нацбанк заборонив використовувати електронні гроші - Webmoney, Яндекс.Деньги, QIWI Wallet, Wallet one/Єдиний гаманець. У кого незакриті транзакції - будьте уважні. Хто його знає, чим це обернеться і як тепер це буде працювати ".


Читайте також: У Росії побачили підготовку Кремля до нових санкцій: тепер можуть відключити SWIFT


У той же час, користувач Андрій Тонієвич написав: "Всі вже розучилися перевіряти інформацію. Давайте розберемося де тут зрада. У чому суть листа. 1. Банки повинні припинити роботу з платіжними системами в зв'язку з введенням санкцій в середині жовтня. 2. НБУ декларує , що платіжні системи "Webmoney", "Яндекс.Деньги", "QIWI Wallet", "Wallet one" та інші не погоджували свою діяльність з правилами НБУ і в зв'язку з цим послуги поповнення гаманців зазначених систем формально заборонені, але вимоги як такої там немає. у той же час в листі згадується, що WebMoney.ua (емітент WMU) правила погодила і там все гуд".


"Що ми маємо в сухому залишку: зазначені платіжні системи як працювали напівлегально, так і далі будуть працювати. WebMoney.ua працює цілком легально. Системи переказів "Золота Корона" та інші повинні припинити свою роботу в Україні. Лист можна звести до фрази: "а баба яга проти". Ось і вся зрада зрадная, все як було - так і залишиться, розходимося", - додав він.


Як повідомляв ONLINE.UA,  в пакеті санкцій РНБО проти Росії вказана 271 російська компанія і 682 фізичних особи.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?