Вибори в США-2016: онлайн-трансляція, головні подробиці, фото і відео
Категорія
Світ
Дата публікації

Вибори в США-2016: онлайн-трансляція, головні подробиці, фото і відео

Вибори в США-2016: онлайн-трансляція, головні подробиці, фото і відео
Джерело:  online.ua

У вівторок, 8 листопада, в США проходять вибори президента країни: американці обирають між кандидатом від Демократичної партії Хілларі Клінтон і кандидатом від Республіканської партії Дональдом Трампом. Старт голосування (час, коли відкриються перші виборчі дільниці на сході Сполучених Штатів) - 11-12 годин дня за Гринвічем (13-14 за київським часом).
ONLINE.UA стежить за підготовкою і ходом виборів весь день і всю ніч з 8 на 9 листопада.
ДИВІТЬСЯ ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЮ НА РОСІЙСЬКОМОВНІЙ ВЕРСІЇ ONLINE.UA!
10.04- Перша перемога Трампа. Він набрав більше всіх голосів за підсумками голосування в місті Міллсфілд в штаті Нью-Гемпшир. Результат в своєму мікроблозі в Twitter навів журналіст The Wall Street Journal Рід Епштайн.
Так Трамп отримав 16 голосів проти чотирьох у Клінтон.




Відзначимо, в трьох містах Нью-Гемпшира склалася незвичайна традиція: виборчі дільниці там відкриваються о 5 ранку і незабаром після цього закриваються. Це відбувається тому, що всі жителі Діксвілл, Хартс-Локейшн і Міллфілда збираються і голосують разом, після чого можна швидко підрахувати результати. Підсумки голосування там можна дізнатися за добу до того, як стане відомо про те, як проголосувала інша країна.


09.44

- Важка поп-артилерія за Клінтон. Співачка Мадонна підтримала кандидата від Демократичної партії вуличним концертом, виконавши п'ять пісень на її підтримку.



09.17

-

Кандидат в президенти США від Демократичної партії Хілларі Клінтон перемогла в першому голосуванні на виборах в США, яке традиційно проходить опівночі в селі Діксвілл-Нотч в штаті Нью-Гемпшир

, повідомляє CNN.


Населення Діксвілл-Нотч, за даними перепису 2010 року, становить 12 осіб. Населений пункт за традицією, що склалася ще в 1960-х, першим голосує на президентських виборах. Клінтон отримала 4 голоси з 8, Трампа підтримали 2 людини.


07.25

-

Майже 45 мільйонів американців проголосували достроково на президентських виборах в США

, повідомляє Associated Press.


До теперішнього часу достроково взяли участь у виборах президента США близько 44,9 млн американських громадян.


Передбачається, що загальне число дострокових голосів може досягти 50 мільйонів, або 40% від очікуваної загальної кількості тих, хто візьме участь у голосуванні.


Нагадаємо, напередодні виборів були опубліковані результати Національного опитування, проведеного агентством Bloomberg. Згідно з цим фінальним дослідженням, за Клінтон готові проголосувати 44% виборців, тоді як Трампа підтримує 41%. Відзначається, що ці цифри говорять про підтримку при включенні сторонніх кандидатів, однак якщо пропонується вибір між цими двома політиками, різниця в 3% на користь Клінтон зберігається.


Дослідження також демонструє сильну підтримку Трампа на півдні Сполучених Штатів. Клінтон, у свою чергу, явно лідирує на заході і північному сході країни.


Відзначимо, президентська кампанія 2016 відзначилася численними скандалами, а також активним втручанням Росії, яка через хакерів проникла в бази даних Демократичної партії. Пропагандистські ЗМІ РФ агресивно виступали на стороні Трампа, який, в свою чергу, відзначився

неодноразовими проросійськими заявами

.


Як повідомляв ONLINE.UA, за пару днів до виборів

радники Трампа відсторонили його від власного мікроблога в Twitter

.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?