Гучна справа копа, який застрелив хлопця: у Луценка озвучили висновок
Категорія
Події
Дата публікації

Гучна справа копа, який застрелив хлопця: у Луценка озвучили висновок

Київська міська прокуратура
Гучна справа копа, який застрелив хлопця: у Луценка озвучили висновок

Прокуратура Києва завершила розслідування у кримінальному провадженні щодо патрульного поліцейського Сергія Олійника, який під час погоні за автомобілем-порушником 7 лютого поточного року вистрілив в пасажира і вбив його.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу столичної прокуратури.
Підлеглі генпрокурора Юрія Луценка з'ясували, що коп справді перевищив службові повноваження.
"У ході досудового розслідування встановлено, що патрульний поліцейський під час переслідування BMW, в якому було 4 людини, перевищив службові повноваження та в порушення встановленого законом порядку здійснив постріли з табельної зброї, в результаті чого 17-річний пасажир автомобіля отримав смертельне вогнепальне поранення", - заявили в прокуратурі.
Відзначається, що на підставі отриманих в ході слідства речових доказів і висновків ряду експертиз (зокрема, комплексної судово-балістичної та судово-медичної експертизи, комплексної комп'ютерно-технічної експертизи, експертиз зброї та інших) правоохоронцю повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство), ч. 2 ст. 15, п. 5 ч. 2 ст. 115 (замах на умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб) і ч. 2 ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень) Кримінального кодексу України.
"Після цього обвинувальний акт буде спрямований до суду для розгляду по суті", - йдеться в повідомленні відомства.
Як повідомляв ONLINE.UA, в Києві в ніч на 7 лютого відбулася погоня зі стріляниною, в результаті чого поліцейські відкрили вогонь по BMW. Внаслідок стрілянини загинув пасажир авто-порушника. Пізніше Печерський районний суд Києва обрав для Олійника запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. 2 березня Апеляційний суд столиці змінив арещт на цілодобовий домашній арешт.
А в червні Печерський районний суд Києва застосував до Олійника частковий домашній арешт, тобто зобов'язав його не залишати місце проживання в нічний час доби.
5 вересня суд відпустив Олійника під особисте зобов'язання. Зміна запобіжного заходу була обумовлена ​​тим, що домашній арешт не може бути застосований до підозрюваного більш ніж на 6 місяців, а також тим, що кримінальне провадження перебуває на завершальному етапі.
3 жовтня суд продовжив термін відсторонення від служби патрульному поліцейському Сергію Олійнику.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?