За зйомки в скандальному фільмі українських артистів позбавили премії
Категорія
Культура
Дата публікації

За зйомки в скандальному фільмі українських артистів позбавили премії

За зйомки в скандальному фільмі українських артистів позбавили премії

За участь у зйомках скандального фільму "Волинь" українських акторів позбавили премії в розмірі близько 1500 гривень.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  "Комсомольську правду в Україні".

Депутати Тернопільської облради просто не виділили ці гроші на театр.

"У польському антиукраїнському фільмі знялися актори з України, серед яких четверо - співробітники Тернопільського драматичного театру. Виплата надбавки припинена всьому колективу. Окремо по акторам рішення може прийняти тільки керівник театру, а облрада гроші виділяє або не виділяє на всю установу театру", - сказав керівник робочої комісії Тернопільської облради Олександр Башта.

Також депутат повідомив, що була створена робоча група для з'ясування всіх обставин участі акторів драматичного театру у фільмі "Волинь".

Читайте також: Волинська різанина: польські депутати пояснили своє рішення щодо українців

Нагадаємо, фільм "Волинь", створений за мотивами повісті Станіслава Сроковського "Ненависть", розповідає про криваві події на Волині в 1943-1944 роках. За сюжетом, воїни УПА постають як антигерої.

Як повідомляв ONLINE.UA, в липні  Сейм Польщі проголосував за резолюцію про встановлення 11 липня Днем пам'яті поляків, жертв геноциду, вчиненого українськими націоналістами ОУН-УПА в 1943-45 роках.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?