Вибори в США: названий новий президент Америки
Категорія
Світ
Дата публікації

Вибори в США: названий новий президент Америки

Вибори в США: названий новий президент Америки
Джерело:  online.ua

У США на президентських виборах переміг кандидат від Республіканської партії Дональд Трамп.


ВИБОРИ В США-2016: ДИВИТИСЯ ОНЛАЙН


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Twitter The Associated Press.


Відзначається, що Трамп переміг з результатом 276 голосів вибірників проти 218 голосів у кандидата від Демократичної партії Хілларі Клінтон.



Відзначимо, вибори в США є непрямими: переможець визначається Колегією вибірників, голосуючі в кожному штаті вибирають один зі списків виборців, позначених якимось кандидатом.


Виборці зазвичай заздалегідь обіцяють проголосувати за кандидата від їх партії (і саме імена цих кандидатів розміщуються в бюлетенях, а не імена окремих виборців).


Голосування виграє кандидат, який набрав мінімум 270 голосів Колегії вибірників. Кожен штат з 50, пропорційно кількості виборців, дає "електоральні голоси". Чим більше виборців в штаті, тим більше голосів. Всього всі штати дають 538 електоральних голосів.


Як повідомляв ONLINE.UA,  українці в мережі будують свої прогнози про майбутнє світової політики при перемозі Трампа на президентських виборах в США.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?