Сепаратисти хитро використовували міліцію на Донбасі - активіст повідомив нові факти
Категорія
Події
Дата публікації

Сепаратисти хитро використовували міліцію на Донбасі - активіст повідомив нові факти

Сепаратисти хитро використовували міліцію на Донбасі - активіст повідомив нові факти
Джерело:  online.ua

Приблизно за тиждень до початку війни на Донбасі в 2014 році в містах, які потім захоплювали сепаратисти, масово змінювалося міліцейське начальство.
Про це глава громадської організації "Фонд розвитку громади" Станіслав Чорногор розповів в інтерв'ю ONLINE.UA.
"Цікава роль міліції в підготовці грунту для сепаратистів. Відзначимо такі факти: незадовго до початку подій в Донецькій області відбулися ротації, днів за десять міліцейське начальство стали міняти місцями. Забор перевівся до Ясинуватої днів за десять до захоплення сепаратистами Краматорського міськвідділу, на його місце поставили Віталія Колупая з Костянтинівки", - почав свою розповідь активіст.
За його словами, це було зроблено з тією метою, щоб потім міліцію не звинувачували в здачі сепаратистам населених пунктів.
"Усі вважають, що це була технологія, щоб вивести міліцейське начальство з-під прямого удару. Щоб можна було сказати: "А я тут ні до чого! Все до мене зроблено, сепарів не я привів!", - пояснив Чорногор.
Читайте також: Бо йовики ДНР перетворили на руїни Мар'їнку: з'явилося нове відео з передової

Він також зазначив, що зміна міліцейського начальства була тенденцією по всій Донецькій області, оскільки саме правоохоронці за кілька місяців до початку війни готували грунт для окупації територій.
"Наприклад, пішли "стрілки" на полковника Колупая з Костянтинівки, що він здав Краматорський міськвідділ міліції. А він: "Та ви що хлопці, я в Краматорську перший тиждень, я нічого не знаю!" Це, повторю, була тенденція по всій Донецькій області: начальники міліції змінилися приблизно за тиждень до початку війни, але до цього вони підготували грунт в своїх містах і районах, адже проросійські мітинги стабільно йшли з лютого", - підкреслив активіст.
Повний текст інтерв'ю читайте на ONLINE.UA: Перед війною на Донбасі "тасували" міліцію, а людей вивозили в Росію на тренінги - активіст

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?