Працюватимемо з Трампом: у Порошенка і Клімкіна дали перші коментарі щодо виборів у США
Категорія
Світ
Дата публікації

Працюватимемо з Трампом: у Порошенка і Клімкіна дали перші коментарі щодо виборів у США

Працюватимемо з Трампом: у Порошенка і Клімкіна дали перші коментарі щодо виборів у США
Джерело:  online.ua

У Міністерстві закордонних справ України на чолі з Павлом Клімкіним сподіваються на «багато стабілізаційних чинників в американському істеблішменті» після обрання президентом США республіканця Дональда Трампа.

ВИБОРИ В США-2016: ДИВИТИСЯ ОНЛАЙН


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на

УНН

.


Як заявив заступник міністра закордонних справ України Вадим Пристайко, «треба зрозуміти, яким чином це вплине. Але ми сподіваємося на багато факторів, що стабілізують, які є не тільки в американському суспільстві, а й взагалі в істеблішменті».


«І заяви, які робилися, я думаю, вони будуть зроблені для кампанії (передвиборної кампанії в США - Ред.). Дуже важливим індикатором буде те, хто буде обраний державним секретарем, секретарем з безпеки, національним радником з питань безпеки. Ці речі будуть важливі як індикатор. Але ми сподіваємося, що розвиток ситуації призведе до того, що ми розраховували на республіканську адміністрацію кожен раз, як Україна", - сказав Пристайко.


При цьому заступник адміністрації президента Петра Порошенка Дмитро Шимків заявив, що Україна буде співпрацювати в Дональдом Трампом в разі підтвердження його перемоги.


"Питання, яке стоїть перед Україною - збільшувати українську коаліцію, світову коаліцію, над якою працюють президент, міністр закордонних справ, парламентський комітет Верховної Ради, і збільшувати коаліцію на підтримку України. І сьогодні питання треба розуміти, що в США існує багато важелів і противаг, які побудовані політичною системою в США. Тому ми повинні розвивати наші відносини на тому рівні, на якому ми вже багато років їх будуємо ... США - велика країна. У нас багато друзів там. Я впевнений, що ми знайдемо, як співпрацювати в майбутньому, незважаючи на те, якою буде Адміністрація", - сказав Шимків, передає «

112 Україна

».


"Будемо працювати з Трампом", - додав заступник голови АП.



Як повідомляв ONLINE.UA, в соціальних мережах продовжують емоційно обговорювати перемогу республіканця Дональда Трампа на виборах президента США і будувати прогнози про американську політику щодо України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?