Гірке попередження: лідери Європи відреагували на перемогу Трампа в США
Категорія
Світ
Дата публікації

Гірке попередження: лідери Європи відреагували на перемогу Трампа в США

Гірке попередження: лідери Європи відреагували на перемогу Трампа в США
Джерело:  online.ua

Світові лідери відреагували на перемогу республіканця Дональда Трампа на виборах президента США, голосування в рамках яких відбулося 8 листопада.

ВИБОРИ В США-2016: ДИВИТИСЯ ОНЛАЙН


Про це повідомляє ONLINE.UA.


Глава Європарламенту Мартін Шульц, привітавши американців з новим президентом, при цьому зазначив, що перемога Трампа стане «важким моментом» у відносинах США і Євросоюзу. Про це політик написав у своєму Twitter.




Президент Європейської ради Дональд Туск також привітав республіканця Дональда Трампа з перемогою на виборах президента США. Про це йдеться в оприлюдненому листі голови Євроради.


За словами Туска, "сьогодні важливішим ніж будь-коли є зміцнення трансатлантичних відносин". "Тільки у тісній співпраці ЄС і США можуть продовжувати домагатися результатів у роботі з безпрецедентними викликами, такими як "Ісламська держава", погрозами суверенітету і територіальній цілісності України, змінами клімату і міграцією", - заявив Туск. Він також зазначив, що стратегічне партнерство ЄС і США, на щастя, "широке і глибоке".


Президент Єврокомісії Жан Клод Юнкер також привітав американців і написав в Twitter, що лише співпрацюючи ЄС і США зможуть вирішувати безпрецедентні проблеми.



При цьому міністр юстиції Німеччини Хайко Маас в своєму Twitter написав, що світ після перемоги республіканця стане «більш божевільним». "Світ на цьому не закінчиться, але стане більш божевільним", - написав Маас.


"Вибір Трампа - це гірке попередження. Ми повинні ще рішучіше боротися з причинами, які можуть привести до страху, ненависті та ізоляції", - додав Маас.


Результати президентських виборів в США викликають стурбованість, заявив прем'єр-міністр Швеції Стефан Левен, повідомляє канал SVT.


"Я вважаю, що цей результат виборів хвилює як багатьох людей, так і ринки. Я волів би, щоб перемогла Хілларі Клінтон за цілою низкою причин. Але вірно також і те, що Швеція буде мати хороші відносини з США, незалежно від того, хто стане президентом", - сказав Левен.


Трампа також привітала і лідер французької партії "Національний фронт" Марін Ле Пен. "Вітаю нового президента США Дональда Трампа і весь вільний американський народ!" - написала Ле Пен в Twitter.


При цьому заступник глави МЗС Італії сенатор Бенедетто Делла Ведова висловив стурбованість наслідками, які матиме для Європи перемога Дональда Трампа на виборах президента США, передають РІА Новини.


"США переживуть Трампа. Моя стурбованість пов'язана з тим, що станеться в нашому домі: починаючи з цієї ночі, Європа більш самотня, і не думаю, що вона готова до цього", - заявив політик.


Як повідомляв ONLINE.UA,

соцмережі продовжують обговорювати перемогу республіканця Дональда Трампа на виборах президента США і жартувати з приводу того, що тепер новообраний глава держави буде "гадити в під'їздах росіян"

.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?