Трамп незручний для Путіна, а де в чому вже готовий нашкодити Кремлю - політолог
Категорія
Світ
Дата публікації

Трамп незручний для Путіна, а де в чому вже готовий нашкодити Кремлю - політолог

Трамп незручний для Путіна, а де в чому вже готовий нашкодити Кремлю - політолог
Джерело:  online.ua

Політолог та історик Олена Галкіна впевнена в тому, що перемога кандидата від Республіканської партії Дональда Трампа на президентських виборах у Сполучених Штатах не означатиме різку зміну зовнішньополітичного курсу Білого Дому.
Про це вона розповіла в інтерв'ю ONLINE.UA
"Я б не стала відштовхуватися від риторики Дональда Трампа. Зовнішня політика залежить від партійної лінії і груп впливу, які є в партії. Ми знаємо, що республіканці - традиційні «яструби» в зовнішній політиці і мислять більш глобально, ніж демократи. Тільки у випадку з цим дивним і незвичайним кандидатом, а Трамп дійсно дивний кандидат, було дуже багато бруду, республіканський кандидат відхилився в бік ізоляціонізму", - зазначила вона.
За словами Галкіної, головне зараз, яким буде Сенат. "Швидше за все, він буде розділений навпіл з невеликою перевагою у республіканців", - відзначає вона.
Читайте також: Припинімо паніку: соцмережі продовжують кипіти через перемогу Трампа
"Незалежно від слів Трампа про протистояння з Китаєм і відхід США в ізоляціонізм, все одно на посаді президента провідної світової держави він повинен буде мислити глобально. А головним глобальним викликом ціннісної політики США, яка відштовхується від лібералізму і кантовського «вічного миру», сьогодні є політика РФ", - додала Галкіна.
На думку політолога, Трамп буде діяти в інтересах нафтових компаній США, таких як виробники сланцевої нафти і газу, які хочуть скасувати ряд заборон на видобуток: "Це буде означати тиск вниз на нафтові ціни. А ось якби перемогу отримали демократи, нафтовим компаніям на такий лобізм не довелося б розраховувати".
"Хілларі Клінтон була б більш передбачувана. Звичайно, їй би довелося відповідати на втручання Кремля у виборчу кампанію США, на хакерські атаки. Але все ж Клінтон більше підходила для Кремля в силу своєї передбачуваності. Що буде робити Трамп, сказати важко, але він точно не проросійський кандидат", - зазначила політолог.
Найближчими днями читайте на ONLINE.UA велике інтерв'ю з Оленою Галкіною.


Олександр Куриленко

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?