Порошенко тепло привітав Трампа з перемогою: опубліковано відео
Категорія
Політика
Дата публікації

Порошенко тепло привітав Трампа з перемогою: опубліковано відео

Порошенко тепло привітав Трампа з перемогою: опубліковано відео
Джерело:  president.gov.ua

Президент України Петро Порошенко тепло привітав Дональда Трампа з перемогою на президентських виборах в США.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційний сайт глави держави.
«Щиро вітаю Дональда Трампа з обранням президентом Сполучених Штатів і дружній американський народ з демократичним волевиявленням», - заявив український лідер.
Також Порошенко зазначив, що вважає вибори в США символом справжньої демократії, «коли ніхто до останнього моменту не знає результатів виборів».


«І це є ознакою справжньої демократії, яку завжди сповідували і пропагували наші надійні і стратегічні американські партнери і друзі», - підкреслив президент на зустрічі з американським послом в Україні Марі Йованович.
Порошенко підкреслив, що разом з перемогою Трамп бере на себе і відповідальність за глобальне лідерство США в демократичному світі.
Читайте також: Фейковий твіттер Трампа російською став хітом соцмереж.
Крім того, глава держави в черговий раз підкреслив, що цінує підтримку України політичними силами США, яка була продемонстрована американським народом, підтримкою Конгресу і Сенату, Президентом і Адміністрацією.
Президент сподівається на продовження цієї підтримки США в двох важливих сферах - в боротьбі українців проти російської агресії, за свободу і незалежність, відновлення суверенітету і територіальної цілісності, а також у сприянні в реалізації масштабних реформ в різних сферах, починаючи від боротьби з корупцією, реформи енергетичного сектора і забезпечення верховенства права, імплементації змін до Конституції в частині правосуддя, реформування системи державних закупівель, оборони і безпеки тощо».
Окремо Порошенко запросив новообраного президента США відвідати Україну.
Як повідомляв ONLINE.UA, одним з перших вітальну телеграму Дональду Трампу відправив президент РФ Володимир Путін.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?