Місцеві на Донбасі не вірили, що ми їх не грабуватимемо - розповідь офіцера АТО
Категорія
Культура
Дата публікації

Місцеві на Донбасі не вірили, що ми їх не грабуватимемо - розповідь офіцера АТО

Місцеві на Донбасі не вірили, що ми їх не грабуватимемо - розповідь офіцера АТО
Джерело:  online.ua

Жителі Донбасу піддавалися серйозному зомбуванню і всерйоз вірили, що українські воїни збираються їх грабувати.
Про це в інтерв'ю ONLINE.UA розповів командувач оперативно-тактичного угруповання "Маріуполь" полковник Едуард Москальов.
Офіцер розповів про жахливий приклад зомбування жителів Торецька (до декомунізації - Дзержинська): «Йшли ми невеликою колоною і на околиці міста зупинилися біля продуктового магазину, води взяти. Я дав команду покласти всім зброю. Заходимо в магазин без зброї».
«Чоловік 4-5 нас зайшло. А там - дві продавщиці. Злякалися вони моторошно. Руки трясуться, тремтять усім тілом. Я замовляю товар, одна з цих продавщиць ставить мені воду. І я тоді дістаю гроші, простягаю їй: "Тримайте". А вона стоїть, руки опущені, і дивиться на мене», - пригадав він.

Читайте також: На війні без везіння нікуди: український командир АТО розповів про чудеса.
За словами Москальова, спочатку він навіть не зрозумів, в чому справа.
"У чому справа? - питаю. А вона, заїкаючись, тремтячим голосом і каже: "А ви за гроші?..". Тут вже я ступор зловив. "А як у вас прийнято?", - питаю. - А вони гроші не давали... Кажу: "Ми - не вони. Беріть", - розповів він.
Після того, як жінка взяла гроші за покупку і видала здачу, до неї підійшли інші бійці, і кожен з них розплатився.
«Вони з такою недовірою дивилися на це все. А коли на наступний день ми їхали через цей магазин - вони вискочили на дорогу: заходьте, мовляв, до нас, у нас тут все найсвіжіше... Це візьміть, те... Ось сигарети хлопцям... Народ почав сприймати» , - додав полковник.
Читайте також: Б ійці ще не зрозуміли, що це війна, і загинули: полковник АТО розповів про страшний бій
Офіцер наголосив, що тоді місцеві жителі «побачили, що ми нормальні, адекватні люди».
«Що ми прийшли не для того, щоб мститися, щоб когось вбивати, грабувати, їсти немовлят тощо. Вони реально побачили різницю між нами і тими», - резюмував Москальов.
Більше читайте на ONLINE.UA: Ми ловили на Донбасі офіцерів-росіян, а місцевих жителів "роззомбовували" - командувач сектору М. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?