У Bellingcat зробили гучну заяву щодо загибелі МН17: з'явилося відео
Категорія
Події
Дата публікації

У Bellingcat зробили гучну заяву щодо загибелі МН17: з'явилося відео

У Bellingcat зробили гучну заяву щодо загибелі МН17: з'явилося відео
Джерело:  online.ua

Засновник міжнародної групи розслідувань "Bellingcat" Еліот Хіггінс заявив, що за відправку військової техніки на Донбас, в тому числі "Бука", яким збили МН17 в 2014 році, відповідальне вище командування збройних сил РФ.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на інтерв'ю Хіггінса Deutsche Welle, яке опубліковано на YouTube.
"За відправлення військової техніки в Україну відповідальне командування російських збройних сил. Складно назвати ім'я людини, яка віддала наказ. Але загальна слідча група має великий масив записів", - сказав він.
"І з них, можливо, стане зрозуміло, хто зробив запит на пускову установку, куди прохання направили, і хто дав цьому статися (літак Boeing 777 був підбитий біля Тореза Донецької області 17 липня 2014 року - ред.)", - додав Хіггінс.
Читайте також: Загибель МН17 над Донбасом: Порошенко підписав важливий документ
У той же час він, кажучи про бомбардування в Сирії, розповів, що група сфокусувалася на Росії, оскільки це "легка здобич".
"Ось, наприклад. Міноборони (РФ - ред.) заявляє, що не бомбило лікарню. Ми перевіряємо це на базі відкритих даних, і майже завжди виявляється, що військове відомство Росії бреше", - сказав засновник Bellingcat.


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше користувачів соцмереж схвилювало нове фото з ватажком бойовиків ДНР Олександром Захарченком, на якому він сидить нібито на кріслі збитого в липні 2014 року малайзійського пасажирського авіалайнера Boeing-777 рейсу МН17.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?