Трамп розповів про свої плани, не забув і про Путіна
Категорія
Світ
Дата публікації

Трамп розповів про свої плани, не забув і про Путіна

Трамп розповів про свої плани, не забув і про Путіна
Джерело:  online.ua

Обраний президент США Дональд Трамп  в своєму першому після виборів інтерв'ю окреслив пріоритетні напрямки своєї діяльності в перші тижні на новій посаді.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на The Wall Street Journal.


У числі пріоритетів Трамп назвав дерегуляцію фінансових інститутів, щоб "банки могли знову почати кредитувати", а також створення робочих місць і захист кордонів від проникнення нелегальних мігрантів і наркотиків на територію США.


Трамп заявив, що після бесіди з чинним главою держави Бараком Обамою він переглянув свою позицію по відношенню до програми по забезпеченню доступними страховками 30 млн громадян США (Obamacare), реалізованої адміністрацією президента. Під час передвиборної гонки він критикував цю програму і виступав за повне її скасування.


За словами Трампа, зараз він думає зберегти принаймні два положення з цієї програми після того, як його про це попросив Обама в ході їх зустрічі в Білому домі. Йдеться про чинну заборону страховикам відмовляти у своїх послугах через стан здоров'я пацієнта і можливість для батьків піклуватися про здоров'я дітей за рахунок власних полісів протягом додаткового часу. Обраний президент наголосив на необхідності "швидко" рухатися в цьому напрямку.


Читайте також:  РосЗМІ насмішили мережу розповіддю про проплачені акції проти Трампа


Крім того, Трамп заявив про необхідність створення в США нових робочих місць. За його словами, він може ввести імпортні тарифи на товари американських компаній, які виробляються за кордоном.


"Я хочу країну, в якій люди будуть любити один одного", - заявив Трамп.


Він також запевнив, що прагне дотримуватися більш позитивного підходу, ніж заявлений раніше. При цьому Трамп ухилився від відповіді на питання про можливе призначення прокурора у справі колишньої суперниці по передвиборчим перегонам Хілларі Клінтон.


"Це не те, про що я багато думав, тому що хочу вирішити питання охорони здоров'я, нових робочих місць, прикордонного контролю та податкової реформи", - сказав він.


При цьому Трамп запропонував відмовитися від нинішньої політики адміністрації Обами. Він заявив про необхідність боротися з ІДІЛ, а не ставити перед собою першочергове завдання щодо відсторонення президента Сирії Башара Асада від влади.


"Зараз ми підтримуємо повстанців, які борються проти сирійського уряду, проте ми не маємо поняття, хто ці люди", - сказав Трамп.


Відповідаючи на питання про міжнародні контакти, Трамп заявив, що він особисто говорив з більшістю світових лідерів або отримав від них привітання після обрання.


Він також зазначив, що отримав "чудовий" лист від президента Росії Володимира Путіна і додав, що між ними незабаром має відбутися телефонна розмова.


Як повідомляв ONLINE.UA,  в США акції протесту проти обрання Трампа президентом поширилися на вісім міст, причому в деяких випадках правоохоронцям доводиться йти на крайні заходи, щоб заспокоїти людей.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?