Навколо "чорної бухгалтерії" Партії регіонів розгорається новий скандал
Категорія
Політика
Дата публікації

Навколо "чорної бухгалтерії" Партії регіонів розгорається новий скандал

Навколо "чорної бухгалтерії" Партії регіонів розгорається новий скандал

Брат колишнього нардепа України від Партії регіонів Євген Калюжний, який вносив інформацію про виплати в документи "Чорної бухгалтерії" Партії регіонів, покинув Україну, не чекаючи підозри САП або НАБУ про причетність до кримінальної справи.


Про це заявили кілька "донорів чорної каси" Партії регіонів, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на статтю журналістки Оксани Денисової на "Дзеркалі тижня".


"Відразу кілька "донорів" партійної каси ПР підтвердили ZN.UA, що інформацію про виплати вносив в ч/б Євген Калюжний, брат колишнього депутата Віталія Калюжного. Але на сьогоднішній день громадянин без депутатської недоторканності, що власною рукою заповнював принаймні частину документів "чорної бухгалтерії", виїхав за межі країни", - йдеться в тексті статті.


Читайте також: "Чорна бухгалтерія" регіоналів: трьох відомих українців чекають неприємності


У той же час, НАБУ і САП у відповідь на інформаційні запити видання визнали, що Калюжному не було оголошено підозру ні по одній з кримінальних справ.


"Редакція відправила в НАБУ і САП запити про долю Калюжного, його ймовірні допити і відповідальность силовиків за те, що вказаний громадянин втік з України, і дуже здивувалися, отримавши відповіді. Обидва антикорупційних органи майже "під копірку" вирішили роз'яснити журналістам закон "Про публічну інформацію" та інші положення законодавства, згідно з якими відповідей на зазначені питання вони надати не можуть. Єдине, що вдалося витягнути з цих документів, - інформація про те, що Калюжному досі не оголосили про підозру ні по одному з кримінальних проваджень", - написала Денисова.



Відзначимо, що нова звістка вже почала викликати негативні відгуки користувачів соцмереж. Так, користувач Володимир Михайловський написав: "До яких пір це триватиме: "Який покинувши Україну, Котрий покинув Україну...........". Робити що-небудь будете?"


Нагадаємо, в травні колишній глава СБУ  Віктор Трепак передав НАБУ документи, що підтверджують незаконні виплати Партією регіонів готівки високопоставленим чиновникам на суму в близько $2 млрд.


Як повідомляв ONLINE.UA, екс-губернатор Львівської області  Василь Горбаль розповів, як під час президентства Віктора Януковича один з голів ОДА заходив до нього на прийом на колінах.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?