Блок НАТО прийняв резонансне рішення через Трампа
Категорія
Світ
Дата публікації

Блок НАТО прийняв резонансне рішення через Трампа

Блок НАТО прийняв резонансне рішення через Трампа

Після  обрання Дональда Трампа на посаду президента США  у НАТО вирішили перенести на літо саміт Альянсу, що був запланований на зиму 2017 року.

Про це передає ONLINE.UA з посиланням на інформацію німецького видання Der Spiegel, про яку повідомляє Deutsche Welle.
За даними журналістів, Північноатлантичний альянс вирішив дати новому президентові США більше часу, щоб той сформулював свою політику стосовно цього блоку.
У НАТО вважають, що новий глава Білого дому просто не зможе прибути на саміт лише за кілька днів після своєї інавгурації, запланованої на 20 січня.


Читайте також: Путін знову на узбіччі: соцмережі наспішила обіцянка Трампа подзвонити в Кремль.


Варто нагадати, що під час передвиборчої кампанії Трамп називав НАТО "не потрібною організацією" і обіцяв у першу чергу дбати про США, а не про союзників Америки.

За даними журналістів, в штабі генсека НАТО Йенса Столтенберга підготували кілька можливих сценаріїв подальшої політики Білого дому.
Зокрема, розглядається можливість відкликання Трампом згоди на ротацію американських солдатів у Східній Європі.


Читайте також: Трамп за Моторолу: соцмережі посміялись над новим фейком фанатів "Новоросії".

Другим варіантом є скорочення американського контингенту в Європі.


Третім сценарієм розвитку подій, який називають найімовірнішим, передбачається, що Трамп буде суворо вимагати від європейців збільшення витрат на свою безпеку.


Як повідомляв ONLINE.UA раніше  у Німеччині жорстко пройшлися по "чоловічій дружбі" Трампа і президента Росії Володимира Путіна.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?