Названо головну катастрофу, яка зараз загрожує Путіну
Категорія
Світ
Дата публікації

Названо головну катастрофу, яка зараз загрожує Путіну

Названо головну катастрофу, яка зараз загрожує Путіну
Джерело:  online.ua

Головною небезпекою, яка загрожує нинішній Росії під керівництвом  президента Володимира Путіна, є рецесія економіки, яка, за офіційними даними, може тривати ще 20 років.
Про це в інтерв'ю ONLINE.UA розповіла політолог та історик Олена Галкіна.
«Росія зараз не в тому становищі, щоб нав'язувати свої правила. Кремль розуміє, що концепція продукування хаосу провалилася, але вони в ній залишаються інерційно, бо не знають, що робити», — зазначила вона.
При цьому експерт уточнила: «Економіка Росії — в стані рецесії. Зі слів офіційних осіб, у стані рецесії вона буде ще 20 років. Це ж катастрофа!»


Читайте також: Смілива російська ведуча підділа Путіна-"друга тварин": опубліковано відео.

У той же час, Галкіна переконана, що російська номенклатура «буде працювати тільки заради одного інтересу — самозбереження їх влади в Росії».
«У РФ немає глобальних цілей. В останній промові Путін на Валдаї прямо говорив, що Росія не може протистояти НАТО, це різні економічні величини. Вони не божевільні, хочуть зберегти владу в країні», — запевнила вона.
Експерт додала, що, «якщо згадати російські протести 2011-2012 років, які були досить великими, то політична система, що склалася в РФ за попереднє десятиліття, перебувала під загрозою, однак зараз політична система вже не під загрозою, населення пасивне».
«Пасивність населення означає і неможливість його мобілізації на неоголошену війну. Тому що на мобілізацію відповіли лише відверті маргінали. Таких людей мало. У Путіна пасивна підтримка . 86% путінської підтримки ніколи не вийдуть на вулицю захищати Путіна ні зі зброєю, ні просто на мітинг. На мітинг хіба тільки з-під палиці», — заявила Галкіна.


Читайте також: У Путіна помітили дивний синець, в мережі губляться в здогадах: з'явилося фото.


На її думку, «всі масові заходи, такі як святкування річниці анексії Криму або "День народної єдності" (свято в РФ в честь визволення народним ополченням Московії міста Москви від східноєвропейського контингенту Речі Посполитої в 1612 році, — ONLINE.UA) — нові штучні свята, вони набирають масовість за рахунок бюджетників, яких змушують туди виходити, або через роздачу грошей за мітинг».
«У Кремлі розуміють свою слабкість. Сама номенклатурно-спецслужбистская природа режиму така, що він — пасивно-агресивний. Кремль може бути агресивним тільки проти слабкого», — зазначила політолог, додавши, що коли в Москві вважали Україну слабкою — вони пішли на агресію.
«Логіка та ж, що й у СРСР часів застою: Афганістан слабкий — нападаємо на Афганістан! Проти сильної країни або держави, захищеного інструментами колективної безпеки, вони не підуть. Щоб самозберегтися в Росії, Путін повинен показувати успіхи своєї вертикалі. З економікою не виходить: структура економіки не змінюється, зістрибнути з нафтової голки не виходить, імпортозаміщення провалилося», — заявила вона.
Експерт також зазначила, що «зараз Кремль налаштований на заморозку конфліктів, на війни низької інтенсивності, цим і будуть лякати світ».
«Інша справа, що вже не 2014 рік, і світ не так сильно боїться. Зараз їх стратегія очевидна, зрозуміла логіка розвитку переговорного процесу в нормандському форматі, тому що така ж логіка використовувалася Росією і Асадом з 2012 року в женевському форматі по Сирії. Світові лідери бачать, до чого це призвело», — резюмувала Галкіна.


Більше  читайте в інтерв'ю на ONLINE.UA: Кремль готує поганий варіант на Донбасі - політолог про шанси України і катастрофу Путіна.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?