"Ощадбанк" відповів на гучний лист Порошенка
Категорія
Економіка
Дата публікації

"Ощадбанк" відповів на гучний лист Порошенка

"Ощадбанк" відповів на гучний лист Порошенка
Джерело:  oschadbank.ua

Керівництво "Ощадбанку" відповіло на  прохання президента України Петра Порошенка, який запропонував скасувати комісію за сплату комунальних платежів.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву прес-служби банку.
"Ощадбанк" враховує резонанс і масштабне громадське обговорення питання оплати за послуги банку по прийому комунальних платежів від населення і висловлює готовність до широкої експертної дискусії ", - йдеться в повідомленні.
Також у банку зазначили, що в законодавстві України банкам забороняється встановлювати комісійну винагороду за банківські послуги на рівні нижче собівартості операції.
"Запропонований банком до встановлення в касі тариф 3 гривні є найнижчим на банківському ринку і має на меті забезпечити беззбитковість проведення операцій", - додали в установі.
Крім того, в «Ощадбанку» підкреслили, що «Україна підписала низку міжнародних угод, у тому числі меморандум з МВФ, і взяла на себе зобов'язання щодо здійснення масштабних реформ».


Читайте також: Мережа вибухнула після розслідування про віллу Порошенка в Іспанії: з'явилися фото і відео.

«Серед іншого, меморандум передбачає ринкові умови для роботи держбанків і їх докорінне реформування. Державні банки, як і решта державних компаній, які повинні генерувати прибутки для бюджету, для держави, для 45 000 000 українців. Тому до державного "Ощадбанку" має бути таке ж ставлення, як і до решти державним компаніям, які реформуються", - відзначили в банку.


У той же час, «Ощадбанк» запевнив, що "розуміє свою соціальну місію, дотримується вимог законодавства і йде по шляху реформ, визначеним рішеннями уряду і зовнішніми зобов'язаннями держави".


"Саме тому, правлінням «Ощадбанку» прийнято рішення про перенесення терміну введення в дію рішення тарифного комітету по впровадженню комісії за прийняття комунальних платежів, з метою розробки з відповідними органами державної влади механізму, який дозволить залишити безкоштовної оплату комунальних послуг для найменш забезпечених верств населення (отримувачів субсидій)", - додали в банку.


Як повідомляв ONLINE.UA раніше  колишній голова Адміністрації Порошенка назвав грошову суму, яка необхідна для спасіння України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?