У Клінтон назвали несподіваного винуватця її поразки на виборах у США
Категорія
Світ
Дата публікації

У Клінтон назвали несподіваного винуватця її поразки на виборах у США

У Клінтон назвали несподіваного винуватця її поразки на виборах у США
Джерело:  BBC

Виборчий штаб Хілларі Клінтон, яка програла на  виборах президента США республіканцю Дональду Трампу, звинуватив у поразці керівника Федерального бюро розслідувань Джеймса Комі.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ВВС.
Як заявила Клінтон під час спілкування з фінансовими донорами своєї виборчої кампанії, рішення Комі повідомити Конгрес про відновлення розслідування проти неї по справі про електронне листування за 11 днів до виборів створило негативний резонанс і завадило успішно завершити президентську гонку.


Варто нагадати, що скандал з електронним листуванням Клінтон  розгорівся у березні 2015 року: з'ясувалося, що вона, перебуваючи на посаді держсекретаря, порушуючи інструкції, вела службове листування з особистого облікового запису, і створила загрозу для витоку секретних даних.


Читайте також: Клінтон більше підходила Путіну: політолог дав прогноз щодо Трампа.

Влітку 2016 року Комі оголосив, що Клінтон проявила граничну недбалість, але ознак злочинного умислу в її діях немає, проте в кінці жовтня глава ФБР відправив у Конгрес повідомлення, що виявилено нові листи Клінтон, і він починає нову перевірку.


На думку Клінтон, ця заява змінила передвиборчу кампанію і підвищила шанси Дональда Трампа.


За два дні до виборів Комі повідомив Конгрес про те, що після вивчення листів Клінтон відомство, як і раніше не вважає за необхідне висунути їй обвинувачення, але збиток кампанії Клінтон вже не можна було виправити.


Як повідомляв ONLINE.UA,  на виборах президента США, які відбулися 8 листопада, Дональд Трамп отримав 279 голосів виборщиків, за Хілларі Клінтон проголосували 219 виборників.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?