В НАТО виступили з попередженням для Трампа
Категорія
Світ
Дата публікації

В НАТО виступили з попередженням для Трампа

В НАТО виступили з попередженням для Трампа
Джерело:  The Guardian

Новому президенту США Дональду Трампу

 не варто відмовлятися від партнерства з НАТО, оскільки Захід зіткнувся з найбільшою за останній час загрозою своїй безпеці.


Про це заявив генеральний секретар Альянсу Йенс Столтенберг, передає ONLINE.UA з посиланням на його статтю в The Guardian.


"Зараз не час ставити під сумнів цінність партнерства між Європою і США", – підкреслив він.


При цьому Столтенберг додав, що відповіддю на виниклі загрози стало розміщення сил НАТО в Східній Європі, і зазначив, що "це стримування, а не агресія", і Альянс прагне запобігти конфлікту, а не спровокувати його.


Читайте також: У Росії пояснили, чому хитрий Трамп назвав Путіна сильним.

«Наша відповідь має оборонний і непропорційний характер. Але він посилає чіткий і безпомилковий сигнал: напад на одного буде зустрінуте відповіддю від всіх», — запевнив керівник Альянсу.


Крім того, він додав, що діяти поодинці — "це не варіант ні для Європи, ні для США".


Варто нагадати, що  під час своєї передвиборчої кампанії Трамп називав НАТО "непотрібною організацією" і обіцяв у першу чергу займатися США, а не їх союзниками.


Як повідомляв ONLINE.UA,  після обрання Трампа керівництво НАТО прийняло рішення перенести саміт Альянсу, аби дати новому голові Білого дому визначитись зі своєю політикою.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?