Мережу розбурхала "секретна" роздача Аваковим зброї
Категорія
Політика
Дата публікації

Мережу розбурхала "секретна" роздача Аваковим зброї

Мережу розбурхала "секретна" роздача Аваковим зброї
Джерело:  zbroya.info

Вищий адміністративний суд України визнав незаконною відмову Міністерства внутрішніх справ надати журналістам інформацію про власників нагородної зброї, яка була вручена відомством.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на рішення ВАСУ, опубліковане в Єдиному реєстрі судових рішень.
"Відмовити у відкритті провадження по ...скарзі МВС у справі за позовом ТОВ Інформаційне агентство "Українські Новини" про визнання протиправними дій МВС та зобов'язати вчинити дії щодо надання публічної інформації на запит", - йдеться у рішенні.
Також суддя Вищого адмінсуду нагадав юристам МВС, що "виходячи із змісту касаційної скарги та оскаржуваних судових рішень, касаційна скарга є необґрунтованою, а викладені в ній доводи не викликають необхідності перевірки матеріалів справи, оскільки заявник не представив підстав, які б дозволили вважати, що неправильно застосували норми матеріального чи процесуального права".


Читайте також: Нагородний пістолет для куми Порошенка розбурхав соцмережі: з'явилося фото.

Таким чином, суди усіх інстанцій підтвердили, що МВС незаконно приховував від журналістів інформацію про людей, які отримали в нагороду вогнепальну зброю.



При цьому рішення судів так і залишаються не виконаними, а МВС поки так і не надало публічну інформацію щодо власників "стволів від міністра".
Така поведінка МВС і його керівника викликало гнівну реакцію соцмереж.
"Подумаєш, херня якась. Де Аваков, а де закон? Не панська це справа, такими дрібницями як дотримання закону морочитися", - написав у своєму Facebook відомий волонтер Роман Доник.
Halyna Rykova зазначила "Він що, свою армію озброює?", на що отримала відповідь від Романа Доніка- "взагалі-то так, своїх людей, довірених йому особисто відданих", написав він і виклав скріншот пояснень Авакова.



Нина Корнеева:"Що це погано пахне...".


Микола Кудрявцев:

"Не погоджую ні з ким". "Логіка, сподіваюся, зрозуміла". -Пафосне, нарізане г...но.


Чому 13 прокурорів, а не 28? Чому не всі-в Луганські та Донецькі органи влади? Чому одним волонтерам, а не іншим? Схоже логіка тут інша. Чистої води феодальна привілея. Як легко стати сміттям в поганому сенсі цього слова..(".


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  в мережі з'явилися несподівані деталі у справі про нагородний пістолет для куми Порошенка.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?