Команда Трампа: з'явилася нова інформація про ключові кадрові призначення
Категорія
Світ
Дата публікації

Команда Трампа: з'явилася нова інформація про ключові кадрові призначення

Команда Трампа: з'явилася нова інформація про ключові кадрові призначення
Джерело:  online.ua

Американські журналісти оприлюднили перелік кандидатів на ключові посади в адміністрації і команді  новообраного президента США республіканця Дональда Трампа.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на The New York Times.


Як зазначає видання, в перехідну команду Трампа, яку очолив Майк Пенс - новообраний віце-президент, - входять корпоративні консультанти, лобісти і незалежні експерти.


Серед можливих претендентів на пост Державного секретаря США значиться Джон Болтон - екс-представник США в ООН часів Джорджа Буша, відомий своїм критичним ставленням до ООН.


Також на пост Держсекретаря претендують Боб Коркер - сенатор від штату Теннессі і глава комітету із закордонних справ Сенату, Ньют Гінгріч - екс-спікер Палати представників Конгресу США, Залмай Халілзад - екс-посол США в Афганістані і Стенлі МакКрістл - екс-командувач армією США в Афганістані.


Серед кандидатів на посаду секретаря казначейства - Томас Баррак - виконавчий голова Colony Capital, приватний інвестор в нерухомість, Джеб Хенсарлінг - республіканець, член Палати представників США, Стівен Мнучін - банкір, екс-глава однієї з найбільших інвестиційних компаній "Goldman Sachs" і основний "фінансист" виборчої кампанії Трампа, а також Тім Полента - політик польсько-німецького походження, екс-губернатор Міннесоти. Серед повноважень Департаменту казначейства США - введення, підтримання або скасування фінансових санкцій проти зовнішніх ворогів.


Читайте також:  Обрання Трампа: в США зробили важливий прогноз по Криму


Серед кандидатів на пост міністра оборони - Келлі Ейотт - сенатор США, член комітету Сенату з питань збройних сил, відставний генерал-лейтенант армії США Майкл Флінн - екс-директор розвідуправління Міноборони, Стівен Хедлі - екс-радник Джорджа Буша з нацбезпеки, Джон Кайл - екс -сенатор від Арізони, Джефф Сешнс - сенатор від Алабами, який є відомим противником імміграції.


Новий міністр оборони, як очікується, буде формувати боротьбу проти ІДІЛ. При цьому, ймовірно, дві ініціативи Барака Обами - участь жінок у бойових діях і дозвіл транссексуалам відкрито служити в армії - можуть бути згорнуті.


На посаду генерального прокурора, який може реалізувати загрози Трампа на адресу Хілларі Клінтон про її ув'язнення, претендують Кріс Крісті - губернатор штату Нью-Джерсі, член і один з керівників Республіканської партії, екс-мер Нью-Йорка Рудольф Джуліані та Джефф Сешнс.


На посаду глави департаменту США внутрішніх справ, який може змінити рішення часів Обами щодо зменшення розвідки родовищ нафти, вугілля і газу та про сприяння розвитку вітрової та сонячної енергії на громадських землях претендує Джен Брюер - екс-губернатор Арізони, Роберт Грейді - приватний інвестор, Харольд Хамм - підприємець, один з найбагатших людей світу (його компанія Continental Resources видобуває газ і нафту в 13 штатах США), Форрест Лукас, бізнесмен, засновник і президент Lucas Oil, екс-губернатор Аляски Сара Пейлін.


Національну розвідку може очолити Майкл Флінн - екс-директор Агентства військової розвідки, Френсіс Таунсенд - екс-радник внутрішньої безпеки часів Буша, екс-глава комітету з розвідки Пітер Хоекстра і Майк Роджерс.


Новий глава розвідки, за даними NYT, повинен буде втілювати в життя анонсовані Трампом жорсткі тактики допиту для підозрюваних в тероризмі.


"Зв'язковими" Трампа в Білому домі з ключовими політичними гравцями Вашингтона, досвіду спілкування з якими новий президент США практично немає ніякого, можуть стати Стівен Беннон - редактор "Breitbart News" та керівник виборчої кампанії Трампа або Райнс Прібес - голова Республіканського національного комітету, зазначає видання .


Як повідомляв ONLNIE.UA,  офіційний представник МЗС Росії Марія Захарова по-хамськи відповіла на заяву генерального секретаря НАТО Йенса Столтенберга про те, що переможцю президентських виборів в США Дональда Трампа не варто відвертатися від співпраці з Північноатлантичним Альянсом через російську загрозу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?