Льовочкіна запідозрили в гучній і таємній покупці на Донбасі
Категорія
Політика
Дата публікації

Льовочкіна запідозрили в гучній і таємній покупці на Донбасі

Льовочкіна запідозрили в гучній і таємній покупці на Донбасі
Джерело:  online.ua

Активіст ГО "Народний контроль" з Лисичанська Олександр Кобзар заявив, що факти вказують на те, що народний депутат від "Опозиційного блоку", колишній глава Адміністрації президента Віктора Януковича Сергій Льовочкін купив скляний завод "Пролетарій" на Донбасі.
Про це він розповів в інтерв'ю ONLINE.UA.
"На сьогоднішній день багато хто намагався з'ясувати, хто ж власник містоутворюючого підприємства Лисичанська - ПАТ" Скляний завод "Пролетарій". Йдуть постійні скандали навколо цього підприємства. Там розміщувалася банда Олексія Мозгового (один з ватажків так званої ЛНР, убитий в 2015 році, - ONLINE.UA), підприємство збанкрутувало з боргом 1,5 млрд грн... Сергій Дунаєв (депутат від "Опозиційного блоку", - ONLINE.UA) контролює цей завод за допомогою свого менеджменту і посередництва з продажу скла. Зрештою, все це привернуло мій інтерес до "офшорки" через яку хтось впливає на процеси роботи підприємства", - сказав він.
За словами активіста, акції заводу придбали через офшорну компанію на Кіпрі, і все вказує на те, що новим власником стала сім'я Льовочкіна.
"Виходить, що 66% акцій ПАТ "Лисичанський склозавод" купили через офшорну компанію на Кіпрі. А зіставлення номерів реєстрації компанії "BOSKA HOLDINGS LIMITED", через яку купили акції заводу, і компанії "Valika Limited" ("Валіка Лімітед", Кіпр) , що належить Сергію Льовочкіну і його сестрі Юлії Льовочкіній, показує - ці фірми реєструвалися в одному місці, в один день", - зазначив Кобзар.
"Аналіз не дає 100% гарантію того, що сім'я Льовочкіних володіє "Пролетарієм", проте логіка і неймовірні збіги вказують на них. Думаю, що остаточну відповідь повинні дати НАПКА і НАБУ - якщо мої доводи вірні", - додав він.
Більше  читайте в інтерв'ю Олександра Кобзаря на ONLINE.UA: У екс-регіонала знайшли величезний будинок на Донбасі, а Льовочкіну приписують скандальний завод.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?