Клінтон все-таки "перемогла" Трампа: соцмережі схвильовані
Категорія
Світ
Дата публікації

Клінтон все-таки "перемогла" Трампа: соцмережі схвильовані

Клінтон все-таки "перемогла" Трампа: соцмережі схвильовані
Джерело:  The Cook Political Report

Кандидат від Демократичної партії Гілларі Клінтон випередила свого  суперника-республіканця Дональда Трампа  на виборах президента США більш ніж на один мільйон голосів за загальною кількістю голосів виборців.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на The Cook Political Report.
Станом підрахунку голосів на 15 листопада за Клінтон проголосували 62 318 079 американців, а за Трампа - 61 166 063. Таким чином, Клінтон підтримали 47,8% тих, хто проголосував, а Трампа - 46,9% виборців.
9 листопада повідомлялося, що за демократа віддали свої голоси трохи більше 59 мільйонів американців, за республіканця - 58,9 мільйона.
У мережі прокоментували результати підрахунку голосів в США.




Нагадаємо, президентські вибори в США непрямі - президента обирає Колегія вибірників, в якій представлені 538 вибірників від 50 штатів. За кожним штатом закріплена певна кількість вибірників, яка відрізняється в залежності від населення.

Список виборців в кожному штаті формують з'їзди партій. Вони включають в цей список відомих політиків, конгресменів. Голосуючи на виборах за кандидата в президенти від демократів або республіканців, американці фактично вибирають список вибірників від демократів або республіканців від свого штату.

На президентських виборах діє система переможець отримує все - кандидат, який зайняв перше місце на виборах в штаті, отримує всі голоси вибірників від нього.

Як повідомляв ONLINE.UA,  виборчий штаб Гілларі Клінтон звинуватив у поразці на виборах президента США главу Федерального бюро розслідувань Джеймса Комі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?