У Гройсмана прийняли гучне рішення щодо тарифів у Києві
Категорія
Економіка
Дата публікації

У Гройсмана прийняли гучне рішення щодо тарифів у Києві

У Гройсмана прийняли гучне рішення щодо тарифів у Києві

Квитанції за теплопостачання, нещодавно відправлені жителям Києва, були помилковими і незабаром будуть коректно перераховані і вислані знову.
Про це 16 листопада заявив віце-прем'єр України Володимир Кістіон, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Українську правду".
Читайте також: Стало відомо, як виростуть тарифи на опалення в Києві
Кістіон розібрався в ситуації за дорученням прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана, який дізнався про "нечувані" суми в платіжних квитанціях.
"Це виникло в зв'язку з помилкою і частина жителів, які користуються послугами центрального опалення та водопостачання, отримали малоадекватні нарахування, - сказав він, посилаючись на керівництво "Київенерго" і Київську міську державну адміністрацію. - Платіжки, які були направлені на адресу споживачів, будуть переглянуті. Платіжки для інших споживачів, які ще їх не отримали, будуть відкориговані".
У свою чергу глава українського уряду назвав таку помилку дивною: "Коли дехто намагається розхитати ситуацію і нагнати істерію, з'являються платіжки з подвоєними, потроєними цифрами, абсолютно нереальними, завищеними... Я б просив, щоб таких помилок щодо українських громадян не було", - сказав він.
Також Володимир Гройсман заявив про жорсткі штрафи і кримінальну відповідальність, яким будуть піддані винуватці в разі повторення інциденту, а міністр внутрішніх справ Арсен Аваков закликав відправити матеріали про подію в МВС для докладного розгляду на випадок, якщо "це більше, ніж помилка".
"Подібні помилки можуть привести до втрати держави, - висловив свою думку і міністр інформаційної політики Юрій Стець. - Згідно того сценарію, про який говорилося і в медіа теж проговорювалося, повинна була бути після отримання подібних платіжок роздратованість суспільства, люди повинні були вийти на вулицю і привести до подій, які, слава Богу, не сталися в державі. Тому це не помилки. Треба дійсно провести розслідування МВС".
В контексті цього прем'єр-міністр України заявив, що може "запропонувати кожному "шатуну" зробити щось корисне для країни".
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше блогер Ярослав Матюшин назвав кілька причин, за якими в Україні не буде ще одного Майдану.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?