Названо виплати українським олімпійцям, які зайняли 4-6 місця в Ріо-де-Жанейро
Категорія
Спорт
Дата публікації

Названо виплати українським олімпійцям, які зайняли 4-6 місця в Ріо-де-Жанейро

Названо виплати українським олімпійцям, які зайняли 4-6 місця в Ріо-де-Жанейро
Джерело:  online.ua

55 українських спортсменів, які посіли 4-6 місця на Олімпійських іграх в Ріо-де-Жанейро, отримають призові.
Як повідомляє ONLINE.UA, відповідну постанову прийнято 16 листопада на засіданні Уряду.
За четверте місце кожен спортсмен отримає 50 тисяч гривень, за п'яте - 35 тисяч гривень і за шосте - 25 тисяч гривень.
"На літніх Олімпійських іграх в Ріо 55 українських спортсменів посіли високі 4-6 місця. Міжнародний олімпійський комітет вважає такий виступ значним досягненням і вручає відповідні дипломи. Мінмолодьспорту також вирішило підтримати і додатково мотивувати наших олімпійців, а керівництво Уряду нас підтримало. Ми виконали нашу публічну обіцянку перед спортсменами і тренерами", - сказав міністр спорту Ігор Жданов.
Дивіться: В сі медалі України на Олімпіаді 2016 в Ріо-де-Жанейро: опубліковані фото
Жданов підкреслив, що 4-6 місця - це величезний спортивний потенціал.
"Ми повинні берегти і розвивати цей потенціал, особливо з прицілом на Токіо 2020. Адже на міжнародному рівні конкуренція в олімпійських видах спорту стає дедалі більше. Крім того, така допомога буде певною мірою компенсацією нашим спортсменам за випадки суб'єктивного і несправедливо суддівства, з якими зіткнулася Україна на Олімпіаді", - вважає Жданов.
Варто відзначити, що виплати винагород спортсменам і їх тренерам будуть здійснюватися відповідно до Порядку, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 4 лютого 2016 № 91 "Про заохочення спортсменів і тренерів з олімпійських та неолімпійських видів спорту".
Читайте: Укра їнські паралімпійці заробили в Ріо-де-Жанейро більше $4 млн
Нагадаємо, Україна побила антирекорди на Олімпіаді в Ріо. Водночас паралімпійська збірна України посіла третє місце в медальному заліку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?