Від вас йде ще більше: в Україні спростували гучну заяву Лукашенка
Категорія
Політика
Дата публікації

Від вас йде ще більше: в Україні спростували гучну заяву Лукашенка

Від вас йде ще більше: в Україні спростували гучну заяву Лукашенка

Помічник керівника Державної прикордонної служби України Олег Слободян спростував слова президента Білорусі Олександра Лукашенка про потік зброї і вибухівки, який нібито проходить з України в Білорусь.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на УНІАН.
"Ніяких потоків зброї або заборонених речей на українсько-білоруському кордоні ми не спостерігаємо. Більш того, ці слова не підтверджуються і статистикою, яку ми отримуємо від наших колег з Білорусі в рамках обміну інформацією", - заявив Слободян.
Також в ДПСУ зазначили, що, згідно з зафіксованою інформацією, з Білорусі в Україну везеться більше зброї, боєприпасів і вибухівки, ніж з України в Білорусь: "За 9 місяців цього року ми виявили на кордоні з Білоруссю 49 одиниць зброї. Це менше приблизно в чотири рази, ніж в минулому році. Водночас з цих 49 одиниць зброї лише дві були вогнепальними. 28 одиниць зброї ми виявили, коли її намагалися нам завезти з Білорусі, і 21 випадок, коли зброю намагалися вивезти в Білорусь. Те ж стосується боєприпасів: 242 боєприпаси в цьому році було виявлено нами на кордоні з Білоруссю, при цьому це також зменшення в 7 разів у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Також ми зафіксували півкілограма вибухівки, але це вибухівка, яку намагалися завезти в Україну з Білорусі".
"Ні про які великі обсяги або спроби провезти в Білорусь зброю і боєприпаси мови не йде", - підкреслив Слободян.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Олександр Лукашенко здивував заявою про те, що за часів СРСР територія Калінінградській області Росії фактично належала Білорусі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?