Цікавить Київ: в Україні розкрили новий план Путіна
Категорія
Політика
Дата публікації

Цікавить Київ: в Україні розкрили новий план Путіна

Цікавить Київ: в Україні розкрили новий план Путіна
Джерело:  online.ua

Політичний експерт Євген Магда вважає, що президент Росії Володимир Путін зацікавлений в розхитуванні ситуації в Україні і позбавлення її суб'єктності на міжнародній арені.


Таку думку він висловив в статті на ONLINE.UA.


Читайте також: Україну більше не нагодують "печеньками" від соратника Путіна: плюси і мінуси перемоги Трампа


"На третьому році гібридної агресії Росії проти України далеко не всім зрозуміло, що Кремль всіляко зацікавлений в дискредитації нашої країни. Позначаються багаторічна спільне існування Росії і України, нездатність нашої еліти відірватися від вчорашньої метрополії навіть після агресивних проявів імперського російського нутра. Режим Путіна не зумів домогтися військової поразки українських сил такого масштабу, який міг би спровокувати розпад країни, тому зробив ставку на розгойдування ситуації зсередини. І справа не в назві плану або планів (називають їх "Шатун" або якось інакше), а в усвідомленні того, що існування незалежної від Росії України є для влади РФ проблема", - написав Магда.


"Численні фактори - недостатня швидкість перетворень в країні, переважно формальна комунікація влади і громадян, тривожні тенденції в фінансовій сфері, ЖКГ, енергетиці, навіть оприлюднення е-декларацій - роблять Україну особливо чутливою до різних  закликів до протесту як ефективної дії. Прихильність конспірологічних теорій в різних соціальних групах зростає пропорційно неефективності дій влади. Росія тим часом вміло виявляє слабкі місця українських політиків і робить їм пропозиції, від яких практично неможливо відмовитися тим, хто зацікавлений у дострокових парламентських виборах. При цьому публічно натомість росіяни на цьому етапі нічого не вимагають, їх інтерес - в дезінтеграції України і позбавленні її суб'єктності на міжнародній арені", - продовжив він.


"Після послідовного  визнання російської агресії Генеральною Асамблеєю ООН  і Міжнародним кримінальним судом для Кремля вкрай важливо продемонструвати свій ексклюзивний вплив в Україні, - зазначив політичний експерт. - Там намагаються продавити ситуацію в свою користь з прицілом на нові зовнішньополітичні торги, здатні початися після інавгурації Дональда Трампа. Не варто забувати, що Україна є не тільки ключем до посилення російського впливу на пострадянському просторі, а й показовим прикладом для держав Центральної Європи".


Читайте також: Чиновник Путіна розвеселив соцмережі заявою про суд в Гаазі


"Розхитування ситуації в Україні послаблює її позиції в діалозі з Європейським Союзом. Офіційний Київ почав дозволяти собі нагадувати про виконані зобов'язання для отримання безвізового режиму, який продовжує залишатися в тумані невизначеності. Звучать гучні політичні обіцянки європейських чиновників, але визначеності все ще немає. Для Росії максимально гучна сварка з приводу безвіза, який демонструє, перш за все, взаємну зацікавленість України та ЄС, - відмінний подарунок, який розширює її простір можливостей. Ситуація в міжнародних відносинах вступає в період турбулентності, і Кремль має намір використовувати її максимально", - резюмував Євген Магда.


Більше  читайте в статті на ONLINE.UA: Гра на зниження: Путін вирішив хитати Україну по-новому.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?