Відомого бійця АТО хотіли вивезти в Росію: СБУ видала резонансну заяву
Категорія
Події
Дата публікації

Відомого бійця АТО хотіли вивезти в Росію: СБУ видала резонансну заяву

Відомого бійця АТО хотіли вивезти в Росію: СБУ видала резонансну заяву
Джерело:  interfax.com.ua

Служба безпеки України запобігла спробі вивезення до Росії і вбивства колишнього співробітника ФСБ РФ, а нині бійця АТО і блогера Іллі Богданова.
Про це на брифінгу в Києві сказав глава СБУ Василь Грицак, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Інтерфакс-Україна".
"Операція, яку ми провели, пов'язана з намірами організованої злочинної групи, якою керують з-за кордону, нічого нового не скажу - з Росії, організувати викрадення та вбивство на сьогодні мирного громадянина України", - сказав Грицак.
Він уточнив, що мова йде саме про відомого блогера і бійця АТО Богданова.

Читайте також: Силовики Путіна заявили, що зловили "українського розвідника": мережа скипіла

"Ми отримали інформацію, що Іллю Богданова викрали, незаконно утримують і планують переправити в РФ. Ми створили потужну групу, для забезпечення бойової частини був задіяний Центр спеціальних операцій "Альфа", значні наші оперативно-технічні можливості і відправили групу на Харків, оскільки Богданов перебував там. Знайшовши місце перебування викрадачів, поблизу кордону було організовано захоплення цієї групи, ми їх називаємо логістами, це громадяни України", - розкрив подробиці глава СБУ.
У справі про викрадення затримано 3 особи, всі - громадяни України.
Також на брифінгу з'явився і сам звільнений Ілля Богданов, який назвав своє викрадення терористичним актом.
За словами Грицака, попередня спроба викрадення і вбивства І.Богданова була відвернена спецслужбами в лютому 2015 року, а затриманий кілер в жовтні 2015 року був засуджений судом до 8,5 років в'язниці.
Глава СБУ додав, що цей кілер вербувався співробітниками ФСБ в Бєлгороді (РФ).
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше ФСБ затримала в Москві українського журналіста Романа Сущенка нібито за підозрою в "шпигунстві".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?