У ВООЗ зробили важливу заяву про вірус Зіка
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

У ВООЗ зробили важливу заяву про вірус Зіка

У ВООЗ зробили важливу заяву про вірус Зіка
Джерело:  Reuters

У Всесвітній організації охорони здоров'я заявили, що вірус Зіка і його неврологічні ускладнення більше не є загрозою міжнародного значення.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Reuters.


Читайте також: Вчені виявили зв'язок вірусу Зіка з рідкісним аутоімунним захворюванням


"Вірус Зіка і пов'язані з ним наслідки залишаються значним і довгостроковим викликом в сфері здоров'я та вимагають інтенсивних дій, однак вони більше не є надзвичайною ситуацією у сфері охорони здоров'я, що має міжнародне значення", - йдеться в повідомленні.


Нагадаємо, що вірус Зіка - гостра інфекційна хвороба мавп, яка передається людині через комарів. Вірус найбільш небезпечний для вагітних жінок, тому що викликає у плода мікроцефалію з потенційними важкими ураженнями мозку.


Як повідомляв ONLINE.UA,  в серпні 2016 року стало відомо про фіксування випадків захворювання вірусом Зіка в Польщі, що межує з Україною.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?