У країні ЄС розробили план на випадок вторгнення Росії
Категорія
Світ
Дата публікації

У країні ЄС розробили план на випадок вторгнення Росії

У країні ЄС розробили план на випадок вторгнення Росії
Джерело:  Дощ

Міністерство оборони Латвії розробило план протидії на випадок вторгнення Росії, посиливши охорону будівлі відомства і збільшивши чисельність Національної гвардії.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Дощ", який цитує Washington Post.
Влітку цього року міністерство оборони організували загін із 20 добровольців, які отримали зброю, пройшли навчання і в разі необхідності можуть захищати будівлю Міноборони.
"У будівлі міністерства зберігатиметься зброя, і ми будемо завжди готові захищати себе", - заявив держсекретар Міноборони Латвії Яніс Гарісонс.
Влада також збільшили чисельність Національної гвардії до восьми тисяч осіб.
Стурбованість латвійської влади зросла після перемоги Дональда Трампа на президентських виборах в США. Тепер влада країни не впевнена, що може розраховувати на підтримку Штатів у разі вторгнення Росії, відзначають західні ЗМІ.
"Нам доведеться змиритися з думкою, що якщо щось станеться, нам доведеться битися як це робили фіни в 1939 році, і Заходу доведеться допомогти нам", - сказав журналістам депутат Європарламенту і колишній міністр оборони Латвії Артіс Пабрікс.
Через те, що у країн Прибалтики немає можливості впливати на політику США, єдиний вихід політики вбачають у підвищенні витрат на оборону.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше журналіст Пол Міллер в своїй статті "Третя світова війна може початися в Латвії", опублікованій на сайті видання Foreign Policy, припустив, що  президент РФ Володимир Путін може почати Третю світову війну в Латвії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?