Путін заборонить Facebook заради трьох цілей: в Росії зробили гучну заяву
Категорія
Світ
Дата публікації

Путін заборонить Facebook заради трьох цілей: в Росії зробили гучну заяву

Путін заборонить Facebook заради трьох цілей: в Росії зробили гучну заяву
Джерело:  online.ua

Відомий російський фінансист і блогер Слава Рабинович вважає, що президент РФ Володимир Путін заборонить популярну соцмережу Facebook в РФ, переслідуючи три основні мети.
Про це Слава Рабинович написав в своєму блозі на ONLINE.UA.
"Путін і його ОЗУ хочуть послухати інтенсивність виття. На жаргоні православних чекістів з путінської ОЗУ це називається "закрити". Закрити "кого" або "що". Закрили Улюкаєва, послухали виття. Виття тихе, боязке, чи його взагалі немає? Добре, врахуємо. Наступними етапами будемо закривати птахів побільших, та робити це інтенсивніше. Закрили LinkedIn, Послухали виття. Виття тихе-тихе, боязке-боязке, чи його взагалі немає? Добре, врахуємо. Наступними етапами будемо закривати Фейсбук і Твіттер. ВКонтакте і Однокласники закривати не має сенсу: ми, православні чекісти, там все контролюємо, як в операційному плані, так і на рівні акціонерів", - пояснив він.
За його словами, є безліч способів обійти блокування.
"Зробити під'єднання через VPN і опинитися, абсолютно віртуально, наприклад... в Канаді. Або відкрити заборонений путінською ОЗУ сайт через браузер "Опера-турбо". Або поставити собі на комп'ютер "Tor", - зазначив блогер.
Читайте також: У Росії все-таки заблокували популярну соцмережу: користувачі киплять
У той же час Слава Рабинович підкреслив, що поплічники Путіна розраховують на те, що "не всі зможуть або захочуть ставити собі VPN, "Опера-турбо" або "Tor".
"Напевно, активна більшість (з числа користувачів Фейсбуку і Твіттера) захоче, але будуть і ті, які не захочуть або просто не дізнаються про таку можливість. Відповідно, якесь число користувачів - точно мінус", - написав блогер і уточнив, що це і є перша мета Путіна.
Друге - путінці хочуть обмежити користування мережею в робочий час, щоб якомога довше люди були відірвані від реальності, зазначає блогер.
"Навіть якщо у вас є VPN, "Опера-турбо" або "Tor", ви більше ніколи не будете користуватися соціальними мережами Фейсбук і Твіттер (тобто забороненими в майбутньому в Росії сайтами) в свій робочий час на своєму робочому місці - а це значить, що хоча б в реальному часі ви будете відірвані від стрічки новин та/або від будь-яких подій (наприклад, несподіваний самоорганізованих вихід на "Болотну")", - підкреслив Слава Рабинович.
Також в Росії з'являться стукачі, а людям почнуть "шити" кримінальні справи за користування соцмережами, прогнозує блогер третю мета Путіна.
"Досить ввести (неправову) кримінальну відповідальність за відвідування заборонених в Росії сайтів в обхід блокування, заохотити стукачів і висмикнути одну-дві особи, зробивши їх наступними "ільдарами дадіними", як дуже багато задумаються про те, чи потрібні їм такі ризики самої установки VPN , "Опера-турбо" або "Tor" для перегляду таких сайтів, і - тим більше - активної в них участі", - написав він.
Повний текст блогу  читайте на ONLINE.UA: Путін готується заборонити Facebook і Twitter в Росії

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?