Жебрівський шокував сумою, необхідною для відновлення Донбасу
Категорія
Економіка
Дата публікації

Жебрівський шокував сумою, необхідною для відновлення Донбасу

Жебрівський шокував сумою, необхідною для відновлення Донбасу
Джерело:  online.ua

На повне відновлення інфраструктури Донбасу необхідно понад 20 мільярдів доларів.
Про це заявив голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський, передає ONLINE.UA з посиланням на  112.ua.

"Ціла програма, дорожня карта відновлення інфраструктури Донбасу, і, я б сказав, не відновлення, а будівництво нової інфраструктури Донбасу у нас є. На відновлення інфраструктури Донбасу потрібно понад 20 млрд дол.", - заявив він.
При цьому Жебрівський зазначив, що "на відновлення інфраструктури Донецька область влітку отримала 2,5 млрд грн, гроші почали використовувати, проте їх кінцева реалізація відбудеться тільки навесні 2017 року».


Читайте також: У Яроша розповіли, хто може виграти війну проти Росії
"Від Регіонального фонду розвитку ми отримали 300 млн, які використовуємо на ремонт мостів, доріг, на будівництво лікарні", - додав він.
Також губернатор зазначив, що у нього є «дорожня карта» по відновленню Донбасу, і вже є плани, що необхідно відновити в наступному році.
"На наступний рік заплановано відновити 10 мостів, заплановано відновити 23 будинки в Мар'їнці, в планах будівництво 21 школи, шпиталі, їх оснащення та модернізація. На житлово-комунальні будуть виділені гроші. Це і теплотраси, і водопроводи, і багато іншого», — сказав Жебрівський.


Читайте також: Кремль збирається відповзати з Донбасу: з'явились подробиці
Крім того, він додав, що в області є проблеми з електроенергією, подачею газу та опаленням у Мар'їнці і Красногорівці. Зараз планується закупити буржуйки, щоб протягом двох тижнів роздати їх мешканцям, щоб вони могли пережити зиму.



Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  Жебрівський розповів про початок розведення сторін на Донбасі і підкреслив, що українські військові у випадку порушення домовленостей повернуться на свої позиції.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?