Новина про "таємне" хрещення Путіна підірвала мережу
Категорія
Світ
Дата публікації

Новина про "таємне" хрещення Путіна підірвала мережу

Новина про "таємне" хрещення Путіна підірвала мережу

У мережі активно обговорюють заяву  президента Росії Володимира Путіна  про те, що він нібито був таємно охрещений батьком нинішнього патріарха Російської православної церкви Кирила, священиком Михайлом.
Про це сам Путін розповів у фільмі «Патріарх», анонс якого був показаний в ефірі ростб на честь 70-річчя глави РПЦ, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на «Інтерфакс».
«Мене хрестили таємно від батька, він був членом КПРС», — розповів Путін, додавши, що обставини хрещення йому розповідали, коли він вже «підріс».
За його словами, священик запропонував назвати його Михайлом: «Він говорить: сьогодні день Михайла, день ангела, і я, каже, Михайло. Мама вибачилася, говорить: "батюшка, вибачте, ми вже назвали на честь батька. Він каже: ну гаразд».


Читайте також: Боїться долі Мотороли: в мережі насміялися над відео з Путіним
Путін уточнив, що, коли глава РПЦ розповідав йому, що його батька звали Михайлом і він служив в Преображенському соборі Ленінграда в 1950-ті роки. Російський президент додав, що кілька років тому він питав у патріарха, служили в цьому храмі в той період інші Михайли, і виявилося, що ні.
«Я йому кажу: Ви знаєте що, схоже, ваш батько мене хрестив», — додав він.
Новина про хрещення Путіна викликала справжній вибух в соціальних мережах.
«Батько патріарха Кирила, священик Михайло, що хрестив маленького Володимира Путіна в 1952 році», — написав відомий російський журналіст Олег Кашин у своєму Facebook.


Читайте також: У Путіна похвалились знайомством із президентом, який грубив Обамі


Маша Слонім: «Якась нова міфологія. Пам'ятається, Волошин нам на Хартії розповідав, що Путін хрестився в 1974 році, якщо мені пам'ять не зраджує;) Комусь із нас точно змінює;) Ми ще тоді дивувалися, і як це, він же був членом партії».
Дмитро Чабуркин: «Міністерство правди уточнило минуле. Все забути і вірити новими відомостями».
Petr Gennadyev: «Тобто як в КДБ пішов - так відразу і охрестився?»
Penelo Simbo: «Кооператив «Купіль»
Тарас Стілер: «А чому не апостол Павло в Херсонесі? Що за наклеп на президента?»
Конрад Карлович Міхельсон: «Скоро з'ясується, що Дональд Трамп його рідний брат, з яким їх в дитинстві розлучили».
Олександр Горбатюк: «Коли Путіна вже оголосять святим?»
Також прокоментував звістку про «хрещення» Путіна у своєму Facebook і інший відомий російський журналіст — Ігор Яковенко.


Читайте також: Путін зібрався правити Росією вічно — соратник Навального назвав причину

«На 17-му році свого президентства Путін з'ясував, що його таємно хрестив батько Гундяєва. Трохи лячно уявити, які відкриття він зробить в найближчому майбутньому...», - написав він.
Віргінія Абдуллаєва: «Надто безпородна зовнішність...»
Любов Якубовська: «І коронував Заратустра».
Роман Суботін: «В благгодарность батько Путіна завербував патріарха Кирила в КДБ!»
Костянтин Исааков: «Прямо на Луб'янці і хрестив».


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  в мережі посміялися над привітаннями Володимира Путіна на адресу глави РПЦ патріарха Кирила з його 70-річчям.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?