На Майдані почалися сутички з поліцією: з'явилися подробиці і фото
Категорія
Події
Дата публікації

На Майдані почалися сутички з поліцією: з'явилися подробиці і фото

На Майдані почалися сутички з поліцією: з'явилися подробиці і фото
Джерело:  Hromadske

У День Гідності і свободи України на Майдані Незалежності в Києві вшанувати третю річницю Євромайдану зібралося близько тисячі осіб, в результаті чого спалахнули сутички з поліцейськими.


Читайте також: З'явилося відео маршу "Азова" в гості до Порошенка і Луценко


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  Громадське.


В ході святкування люди також ходили на вулиці Грушевського та Інститутську для вшанування пам'яті героїв Небесної сотні. За інформацією  РБК-Україна, людей, що приходять до Майдану, перевіряють з металошукачами, а вздовж Хрещатика курсують патрулі правоохоронців. При цьому, біля Майдану Незалежності утворилося два мітинги: акція "Правого сектора" біля Монумента Незалежності і "Віче" учасників Революції Гідності на самому Майдані.


Близько 19:00 на Майдан почали нести покришки. Поліція відмовилася пропускати активістів з покришками, після чого одного активіста повалили на землю, правоохоронці почали відтісняти людей і почалися сутички, в ході яких деякі прийшли з покришками змогли прорватися через кордон поліцейських. Люди почали скандувати "Банду геть".


"Українська правда" повідомляє, що командир батальйону ОУН Микола Коханівський закликав принести на Майдан шини і запалити їх на "Віче", через що виник конфлікт між поліцейськими і прихильниками ОУН і "Правого сектора". Відзначається, що після призову Коханівського зі стели Майдану деякі радикально налаштовані активісти пішли до Європейської площі, де стояли автомобілі з шинами. Велика шеренга поліцейських вишикувалася в шеренгу, перекриваючи собою дорогу з Європейської площі до стели Майдану.


"Після підпалу шин повинен постраждати хоч один покидьок. Ми підемо в штаб зрадника України Медведчука", - заявив Коханівський.


Близько 19:35 в мережі з'явилася інформація, що активістам вдалося підпалити покришки.


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  активісти принесли до Генпрокуратури пам'ятник з "людьми, які поховали справу Майдану".


Фото: РБК-Украина





Фото: facebook.com



Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?