В Японії у Фукусіми стався землетрус і цунамі: з'явилися відео
Категорія
Світ
Дата публікації

В Японії у Фукусіми стався землетрус і цунамі: з'явилися відео

В Японії у Фукусіми стався землетрус і цунамі: з'явилися відео
Джерело:  online.ua

Біля східного узбережжя Японії стався землетрус магнітудою 7,3 бала, що призвело до утворення цунамі.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Nippon і NHK.


Епіцентр землетрусу знаходився в десяти кілометрах від узбережжя префектури Фукусіма.


Цунамі сталося в 20 кілометрах від узбережжя Фукусіми: одне висотою 60 см, потім ще кілька висотою від 30 до 90 см.


При цьому в Японському метеорологічному агентстві повідомили, що на узбережжя можуть обрушитися ще кілька цунамі.


Підземні поштовхи сталися в 5:59 22 листопада за місцевим часом (22:59 21 листопада по Києву).


Читайте також:  Японія запустила третій атомний реактор


За попередніми даними, АЕС в Фукусімі від землетрусу не постраждала. Всі АЕС на узбережжі припинили роботу, відзначає Reuters.


При цьому понад 3,1 тисяч осіб покинули свої житла в японській префектурі Фукусіма. Як повідомила місцева влада, для евакуйованих обладнані близько 60 тимчасових пунктів збору.


Влада Фукусіми перевіряє стан 270 пунктів, де зберігаються мішки зі слаборадіоактивною землею, зібраною в процесі дезактивації ґрунту після аварії на АЕС "Фукусіма-1" в 2011 році.


Сейсмологи також попередили, що в найближчий тиждень в цьому районі може статися ще один землетрус подібної потужності.


Відзначимо, 11 березня 2011 року в Японії стався землетрус біля східного узбережжя острова Хонсю, відомий як Великий східно-японський землетрус, його магнітуда склала понад 9 балів.


Початковий підрахунок показав, що наступним хвилям цунамі було потрібно від 10 до 30 хвилин, щоб досягти перших постраждалих областей Японії. Через 69 хвилин після землетрусу цунамі затопило аеропорт Сендай.


Висота цунамі доходила до 15 метрів і вище. Хвиля затопила чотири з шести реакторів АЕС "Фукусіма-1" і вивела з ладу систему їх охолодження, що призвело до серії вибухів водню і розплавлення активної зони.


Аварія на станції була визнана найбільшою після аварії на Чорнобилі. До сих пір в населених пунктах поблизу станції заборонено проживання. Повна ліквідація аварії займе близько 40 років.


Число загиблих і зниклих безвісти перевищила 20 тисяч осіб.





Як повідомляв ONLINE.UA,  в травні також було зафіксовано потужний землетрус біля узбережжя японської префектури Фукусіма. Магнітуда поштовху склала 5,1 бали.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?