Як бовтало Японію: з'явилися нові вражаючі відео землетрусу
Категорія
Світ
Дата публікації

Як бовтало Японію: з'явилися нові вражаючі відео землетрусу

Як бовтало Японію: з'явилися нові вражаючі відео землетрусу
Джерело:  online.ua

У мережі з'явилися нові відео з кадрами землетрусу в Японії, який стався в ніч на 22 листопада неподалік від префектури Фукусіма, а також кадри з цунамі, що послідувало після підземних поштовхів.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на відео в YouTube на каналі Libertafree Liberta.
Землетрус магнітудою 7,3 бала в ніч 22 листопада призвів до утворення цунамі на річці. Цунамі сталося в 20 кілометрах від узбережжя Фукусіми: одне висотою 60 см, потім ще кілька висотою від 30 до 90 см.
За попередніми даними, АЕС в Фукусімі від землетрусу не постраждала. При цьому всі АЕС на узбережжі припинили роботу, а понад 3,1 тисяч осіб були евакуйовані.
Згідно з останніми даними, серйозних атомних наслідків від землетрусу в Японії не очікується.
Відзначимо, 11 березня 2011 року в Японії стався землетрус біля східного узбережжя острова Хонсю, відомий як Великий східно-японський землетрус, його магнітуда склала понад 9 балів. Через 69 хвилин після землетрусу цунамі затопило аеропорт Сендай. Висота цунамі доходила до 15 метрів і вище. Хвиля затопила чотири з шести реакторів АЕС "Фукусіма-1" і вивела з ладу систему їх охолодження, що призвело до серії вибухів водню і розплавлення активної зони.
Аварія на станції була визнана найбільшою після аварії на Чорнобилі. До сих пір в населених пунктах поблизу станції заборонено проживання. Повна ліквідація аварії займе близько 40 років.
Число загиблих і зниклих безвісти в 2011 році в Японії перевищило 20 тисяч осіб.




Як повідомляв ONLINE.UA, в травні також було зафіксовано потужний землетрус біля узбережжя японської префектури Фукусіма. Магнітуда поштовху склала 5,1 бали.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?