З'явилося відео вибачень Нищука за слова про генетику
Категорія
Україна
Дата публікації

З'явилося відео вибачень Нищука за слова про генетику

З'явилося відео вибачень Нищука за слова про генетику
Джерело:  online.ua

У мережі опубліковано відео вибачень міністра культури Євгена Нищука за слова про "завезену генетику" жителів Донбасу, на кадрах якого міністр попросив не приписувати йому расистських поглядів.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на відео в YouTube, опубліковане на каналі Maria Zavialova.
Нагадаємо, раніше Нищук заявив: «Ситуація, що склалася на Сході і Півдні, - прірва свідомості. Більш того, коли ми говорили про генетику в Запоріжжі, на Донбасі, то це міста завезені. Немає там генетики, це свідомо завезені (регіони - ред.). Черкаси - славний гетьманський і шевченківський край. Саме місто Черкаси наполовину завезене. Чому? Тому що боялися шевченківського духу. Це була технологія Радянського Союзу».
При цьому 23 листопада у коментарі журналістам Нищук нагадав про те, що в своїй заяві, яка стала скандальною, він мав на увазі лише культурний аспект. Міністр також анонсував брифінг з приводу своїх слів о 16:00.
"Я говорив про те, що потрібно збільшити культуру діалогу та обміну в східних областях. Оскільки там тривалий час було перекручування і недофінансування культурних проектів. Культурний обмін почався тільки ось в недавні часи. І в цьому руслі я говорив, що формується культура тільки зараз. А всіх зачепило слово генетика. Якщо воно когось зачепило, я щиро перепрошую. Насправді я не хотів нікого образити або звинуватити в неповноцінності", - заявив Нищук.
"Я абсолютно адекватна і толерантна людина. Не приписуйте мені якісь расистські погляди", - додав він.


Як повідомляв ONLINE.UA, в мережі не вщухають пристрасті з приводу скандального висловлювання Нищука про генетику жителів Донбасу.


Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?