Рабінович звернувся до лідерів ЄС з приводу заяви міністра Нищука
Категорія
Україна
Дата публікації

Рабінович звернувся до лідерів ЄС з приводу заяви міністра Нищука

Рабінович звернувся до лідерів ЄС з приводу заяви міністра Нищука
Джерело:  rbc.ua

Нардеп, голова підкомітету Верховної Ради України з прав людини і лідер партії "За життя" Вадим Рабінович опублікував відкрите звернення до керівників європейських інституцій Дональда Туска, Жана-Клода Юнкера, Мартіна Шульца, а також до глав дипломатичних представництв країн Євросоюзу в Києві з приводу резонансної заяви міністра культури України Євгена Нищука.
Відповідне звернення оприлюднив один з каналів, пише  РБК-Украина.
Відзначимо, раніше в прямому ефірі на телеканалі ICTV міністр зробив скандальну заяву заявив про відсутність "української генетики" у жителів частині регіонів України, зокрема, півдня і сходу, чим викликав обурення в суспільстві. При цьому пізніше Нищук заявив, що "його неправильно зрозуміли".
Рабінович, зазначає видання, розцінив заяви Нищука як образу повноправних громадян України і спробу охарактеризувати їх як громадян другого сорту", "недолюдей" і охарактеризував таку риторику як "людиноненависницьку, фашистську і таку, що розпалює міжнаціональну ворожнечу".
У зв'язку з цим, Рабінович закликав керівників євроінституцій і дипломатів припинити всі офіційні відносини з Міністерством культури та його керівником, а також виключити участь Нищука в будь-яких європейських заходах - як на території України, так і на території країн об'єднаної Європи.
Депутат також закликав європейські держави офіційно відреагувати на заяву міністра культури на рівні керівництва України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?