Казус з "генетикою Донбасу": у мережі знайшли ще один привід дорікнути Нищуку
Категорія
Культура
Дата публікації

Казус з "генетикою Донбасу": у мережі знайшли ще один привід дорікнути Нищуку

Казус з "генетикою Донбасу": у мережі знайшли ще один привід дорікнути Нищуку

Спроби міністра культури Євгена Нищука виправдатися за скандал довкола його заяви про «завезену генетику»  жителів Донбасу «рукою Кремля» виявилися ще більш невдалим, ніж саме висловлювання, що викликало скандал.
Таку думку висловив український журналіст і блогер Олександр Михельсон, передає ONLINE.UA з посиланням на його Facebook.
«Те, що пан Євген невдало сформулював (думка) про "генетики" Донбасу – ще нічого. З ким не буває. А ось спроби відмазатися, звинувачуючи проклятих расиян в тому, що сам криво висловив... Не комільфо, міністр. Не комільфо», — написав він.

Нагадаємо, що  заява Нищука про те, що у мешканців Донбасу немає власної генетики, а лиш та, що була завезена з Росії, викликала справжню бурю у мережі.

Читайте також: У Путіна розбурхалися через слова українського міністра про "генетику"


Пізніше міністр вибачився і заявив, що його слова вирвали з контексту і неправильно інтерпретували.

Слова Міхельсона викликали неоднозначну реакцію в соцмережах.



Олег Гарват:

«Взяли, гади, і вирвали з контексту)»


Олександр Литвинов:

«Він висловив статистику і не більше. А вибачався даремно. Підтримую все, що було до вибачення».


Олександр Михельсон:

«Якщо б справа була в "генетиці", 18 мільйонів українців у Росії не були б фанатами Путіна. Але вони ними є. Бо не в генетиці справа».


Павло Коваль:

«Знаю багатьох етнічних росіян, котрі мовчки пішли на війну, і бачив ура-патріотів у вишиванках, які навідріз відмовлялися йти у військкомат. Так що все відносно, головне готовий ти захищати свій будинок або балакати про патріотизм».


Як повідомляв ONLINE.UA раніше  заяву Нищука підтримав відомий український журналіст Віталій Портніков, який підкреслив, що міністр говорив про імперську політику, а не генетику.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?