"Фокуси" виборів у США: з'явилася нова важлива деталь про Клінтон та Трампа
Категорія
Світ
Дата публікації

"Фокуси" виборів у США: з'явилася нова важлива деталь про Клінтон та Трампа

"Фокуси" виборів у США: з'явилася нова важлива деталь про Клінтон та Трампа
Джерело:  Голос Америки

Кандидат в президенти США від Демократичної партії Хілларі Клінтон отримала на 2 млн 17 тис 563 голоси виборців більше, ніж переможець президентських виборів, республіканець Дональд Трамп.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Голос Америки.
Повний підрахунок голосів виборців все ще триває, але група дослідників вже закликає команду Хілларі Клінтон оскаржити результати виборів.
Читайте також: Легендар ний музикант відмовився виступати на інавгурації Трампа
Відзначимо, що в США вибори непрямі: переможець визначається Колегією вибірників. Ті, хто голосує в кожному штаті, обирають один зі списків виборців, позначених якимось кандидатом. Виборці заздалегідь обіцяють проголосувати за кандидата від їхньої партії. Голосування виграє кандидат, який набрав як мінімум 270 голосів Колегії вибірників.
Результати виборів в 2016 році - п'ятий випадок в історії Америки, коли кандидат, що отримав найбільшу кількість голосів виборців, програє вибори.
При цьому, Дональд Трамп раніше безліч разів критикував американську систему виборів, вважаючи її недемократичною, але після перемоги став відгукуватися про неї як про "геніальну".
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше з'явилася інформація про можливе втручання хакерів в систему підрахунку голосів виборців, в зв'язку з чим активісти в США вимагають перерахунку голосів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?