Скандал з Нищуком: український дипломат зробив влучне зауваження про Росію
Категорія
Світ
Дата публікації

Скандал з Нищуком: український дипломат зробив влучне зауваження про Росію

Скандал з Нищуком: український дипломат зробив влучне зауваження про Росію
Джерело:  online.ua

Посол України в Австрії Олександр Щерба, коментуючи скандал з міністром культури України Євгеном Нищуком і його "не тією" генетикою Донбасу, згадав вислів російського філософа і політолога Олександра Дугіна про "українців-дегенератів".
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Twitter дипломата.
"Нищук сказав про "не ту" генетику Донбасу. Україна образилася. Пригадую, як Дугін колись назвав українців "расою дегенератів". Росія плюнула", - написав Щерба.
Нагадаємо, в ефірі одного з українських телеканалів Нищук, відповідаючи на питання про причини повільного поширення української культури, сказав: "Ситуація, що склалася на Сході і Півдні, - прірва свідомості. Більш того, коли ми говорили про генетику в Запоріжжі, на Донбасі, то це міста завезені. Немає там генетики, це свідомо завезені (міста - ред.). Черкаси - славний гетьманський і Шевченківський край. Саме місто Черкаси наполовину завезене. Чому? Тому що боялися шевченківського духу. Це була технологія Радянського Союзу".
Пізніше Нищук вибачився за свої слова, пояснивши, що зовсім не це мав на увазі.
Читайте також: У Пу тіна збудилися через слова українського міністра про "генетику"
"Сьогодні українці - нація дегенератів", - сказав колись Дугін, проте обурення від росіян, які називали українців братами, не було.
У соцмережі відреагували на пост Щерби.
Петро Харченко: Ну, він нас виділив в окрему расу, що вже непогано.
Yurij Lylyk: Звідки ви взяли, що Україна образилася? Образилися нащадки переселенців.
Як повідомляв ONLINE.UA, Нищук вважає, що ситуація навколо його слів про "завезену генетику" жителів Донбасу є добре відпрацьованою кремлівськими пропагандистами історією.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?