Не дивно: Росія збрехала щодо чергового "гумконвоя" на Донбасі
Категорія
Події
Дата публікації

Не дивно: Росія збрехала щодо чергового "гумконвоя" на Донбасі

Не дивно: Росія збрехала щодо чергового "гумконвоя" на Донбасі
Джерело:  online.ua

58-ой конвой з "гуманітарною допомогою" від Росії, який 24 листопада заїхав на територію окупованого Донбасу

, пройшов через кордон напівпорожнім і з великим від заявленого кількістю вантажівок.


Про це заявили в Державній прикордонній службі України, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "

112.ua

".


"Оскільки російська сторона в черговий раз здійснила ввезення" гуманітарної допомоги "з порушенням норм міжнародного та національного права і узгоджених модальностей, а також з огляду на те, що представники МКЧХ не приймали в оформленні участі, українська міжвідомча група здійснювала лише візуальне спостереження без виконання контрольних функцій" , - написали в ДПСУ.


У відомстві зазначили, що дві колони "гумконвоя" з 47 автомобілів рано вранці 24 листопада в'їхали в Україну через українські КПВВ "Донецьк" і "Матвєєв Курган".


"В ході візуального огляду транспортних засобів було встановлено, що вантажівки нібито заповнені продуктами харчування, медикаментами, теплими речами і обігрівачами. Традиційно, машини йшли напівпорожніми, а їх кількість не відповідало заявленому в попередній ноті МЗС РФ. У документі говорилося про 40 автомобів, а через кордон пройшли 47", - йдеться в повідомленні Держприкордонслужби.




Нагадаємо,

57-й "гумконвой" РФ прибув в Україну 27 жовтня

.


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше

колишній бойовик ДНР розповів, що під виглядом "гумконвоїв" Росія постачає бойовикам на Донбас зброю

.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?