Бойовики ДНР вже брешуть про європейське визнання
Категорія
Події
Дата публікації

Бойовики ДНР вже брешуть про європейське визнання

Бойовики ДНР вже брешуть про європейське визнання
Джерело:  online.ua

Заступник голови "народної ради" угруповання ДНР Ольга Макєєва збрехала в заяві про визнання окупованих бойовиками ЛНР і ДНР територій Донбасу як незалежних держав в ПАРЄ.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на один з сепаратистських сайтів.
"Цей досвід в Мінську демонструє, що "республіки", які народилися трохи більше двох років тому вже виступають як зрілі держави. Які за два з гаком роки з територій, як нас називали, вже функціонують як держави де-факто, про що свідчать резолюції ПАРЄ. тобто нас вже в резолюціях ПАРЄ називають державами де-факто", - заявила Макєєва.
Читайте також: Нас не звали на Донбас: осетин-найманець ДНР ненавмисно видав правду, з'явилося відео
12 жовтня у французькому Страсбурзі ПАРЄ ухвалила дві резолюції щодо ситуації в Україні - "Політичні наслідки російської агресії в Україні" та "Юридичні заходи проти порушень прав людини на українських територіях, що знаходяться поза контролем української влади". Примітно, що обидві резолюції констатують нелегітимність ЛНР і ДНР і вказують на факт впливу Росії на них.
"ДНР" та "ЛНР", створені, підтримувані і ефективно контрольовані Російською Федерацією, не є легітимними згідно з українським або міжнародним правом. Це стосується всіх їх "органів влади", включаючи "суди", встановлені владою де-факто", - йдеться в тексті резолюції "Юридичні заходи проти порушень прав людини на українських територіях, що знаходяться поза контролем української влади".
Також в даній резолюції йдеться, що "відповідно до міжнародного права, Російська Федерація, яка де-факто здійснює контроль над цими територіями, несе відповідальність за захист їх населення".
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  бойовики ДНР зізналися, що багато донеччан не хочуть жити в "республіці" і чекають повернення України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?