Названі чотири країни ЄС, які гальмують безвіз для України
Категорія
Світ
Дата публікації

Названі чотири країни ЄС, які гальмують безвіз для України

Названі чотири країни ЄС, які гальмують безвіз для України

Президент Європарламенту Мартін Шульц заявив, що механізм зупинення безвізових режимів, який гальмує скасування віз для громадян України, не можуть узгодити через позицію Франції, Бельгії, Італії та Німеччини.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Європейську правду.
"Ми (в Європарламенті) не можемо прискорити (безвіз). В Європарламенті ми готові, ми підготували все, що передбачалося в відповідних комітетах з візової лібералізації, з одного боку, і щодо так званого механізму призупинення. А все, що відбувається далі, робиться тут, в Раді, а не в Європарламенті. І я сподіваюся, що члени ЄС знайдуть рішення", - сказав Шульц перед початком саміту Україна-ЄС.
Відповідаючи на питання журналістів про те, чи можуть відкласти прийняття механізму призупинення до виборів у Франції, президент Європарламенту заявив, що він не знає про таке рішення, і додав, що механізм призупинення не можуть узгодити через позицію деяких країн ЄС.
"Мені про це невідомо. Те, що це тільки через Францію - неправда. Наскільки я знаю, також у Бельгії, Італії, Німеччини та інших країн є застереження. І це залежить не від результатів виборів у Франції, а від здатності членів ЄС дійти згоди", - зазначив він.
"Крім того, я хочу сьогодні обговорити ще й рішення щодо Нідерландів. У нас є Угода про асоціацію, яка ще не ратифікована Нідерландами через референдум, і тому ми повинні обговорювати не тільки візову лібералізацію, а також те, щоб Угода запрацювала", - додав Шульц.
Як повідомляв ONLINE.UA, президент України Петро Порошенко прибув до Брюсселя на саміт Україна-ЄС і вже почав переговори з президентами Єврокомісії, Європарламенту та Європейської ради.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?