Ми не залишимо Україну: з'явилося відео з яскравою заявою Туска
Категорія
Світ
Дата публікації

Ми не залишимо Україну: з'явилося відео з яскравою заявою Туска

Ми не залишимо Україну: з'явилося відео з яскравою заявою Туска
Джерело:  online.ua

Президент Європейської ради Дональд Туск заявив про те, що Євросоюз не залишить Україну, ЄС має намір інтенсифікувати зусилля з надання Україні безвізового режиму, має намір знайти рішення з приводу ратифікації Нідерландами Угоди про асоціацію України з ЄС, а також продовжує підтримувати мінський процес.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на « 112-Україна ».
«Ми повинні зробити все, що в наших силах, щоб забезпечити незалежність, суверенітет України і зберегти їх. Ми продовжуємо підтримувати мінський процес, і санкції наші пов'язані з повним виконанням Мінських домовленостей», - заявив Туск.
«Європа повинна підтримувати Україну в посиленні свого демократичного шляху», - додав Туск, коментуючи повне виконання Україною всіх умов для отримання безвізового режиму з ЄС.
«Я радий, що всі країни-члени ЄС вирішили, що Україна готова до безвізового режиму. Це рішення є визнанням досягнень України щодо досягнення європейських стандартів», - сказав Туск.
За його словами, надалі Європарламент і Європейська рада повинні дійти згоди з приводу безвізового режиму для України.
Читайте також: Глава Єврокомісії зробив жорстку заяву щодо безвізу для України: з'явилося відео
«Ми будемо інтенсифікувати роботу. Хочу підкреслити, що ця дискусія більше не стосується України. Україна вже на відмінно виконала свою роботу», - додав Туск.
За його словами, мова йде про відносини між країнами ЄС, і питання стосується візової політики ЄС як такої.
"Хочу сказати про майбутнє Угоди про асоціацію Україна-ЄС після референдуму в Нідерландах. Ця угода не тільки принесе вигоду обом країнам, а й також має велике геополітичне значення. Після розмови з Порошенком (президентом України Петром Порошенком - Ред.) і прем'єром (Нідерландів - Ред.) Рютте можу сказати, що ми шукаємо наполегливо рішення, яке дозволить Нідерландам ратифікувати Угоду, в той же час повністю поважаючи інтереси України і забезпечуючи, що іншим країнам-членам не потрібно буде ратифікувати її знову. Повинні знайти таке рішення на засіданні Європейської ради в грудні", - сказав Туск.




Як повідомляв ONLINE.UA, питання ратифікації Угоди про асоціацію України та Євросоюзу буде вирішуватися на засіданні Європейської ради 15 і 16 грудня, заявив прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?